Lütfen bekleyin..



Batman'da normalleşme hazırlığı

23 Şubat 2021, 15:15 - Okunma: 465

Haftalık koronavirüs vaka sayıları tablosunda 8,71 ile 81 il arasından en iyi 4 ilden biri olan Batman, normalleşme sürecine hazır hale geldi.Koronavirüs vakalarının yüksek artış yaşandığı illerden biri olan Batman, alınan sıkı tedbirler ve uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları sonuç verdi. Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre haftalık koronavirüs vaka sayıları tablosunda 8,71 ile 81 il arasından en iyi

4 ilden biri olan Batman artık “yerinde karar” dönemiyle kontrollü normalleşme sürecine girme hazır hale geldi. 
EN DÜŞÜK 4 İL’DEN BİRİ BATMAN
Sağlık Bakanlığı’nın ilk kez geçtiğimiz hafta il bazında 7 günlük vaka sayılarını açıklamasıyla Batman ve Güneydoğu illeri, nüfusa oranla koronavirüs vakalarında en düşük değerleri ile dikkat çekmişti. Bir önceki hafta 12.49 ile en az vaka görülen Batman, son açıklanan İllere göre haftalık koronavirüs vaka sayıları tablosunda 3,21 Hakkari, 3,91 Şırnak ve 8,71 Muş’un ardından 8,71 ile en iyi 4. İl oldu.  Batman Valiliği öncülüğünde yaklaşık 700 personelden oluşan filyasyon ekipleri evlerinde izolasyon kararı verilen vatandaşların ikametlerini tek tek denetleyerek salgına karşı önemli bir çalışma yürütmeye başladı. filyazyon ekiplerinin başarılı çalışmasına Batmanlılarında korınavürüse karşı alınan sıkı tedbirler ve uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalara uymasıyla birlikte vaka oranlarında ciddi azalmaların yaşanması sağlandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=