Lütfen bekleyin..



Modern Kütüphane’de izdiham

23 Şubat 2021, 15:35 - Okunma: 757

Batman’da büyük umutlarla faaliyete geçen ve bölgenin en modern kütüphaneleri arasında yer alan Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesinden faydalanmak isteyen gençler Kütüphane önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Batman’da İl Kültür merkezi ve Yeni kütüphanenin yanı sıra çeşitli eğitim kurumlarında kütüphanenin bulunmasına rağmen yaşanan yoğunluk dikkatleri çekti. Sosyal mesafe ve

 pandemi önlemlerinin unutulduğu kütüphane önünde şaşkınlık yaratan manzaralar yaşandı.
Yaşanan izdiham nedeniyle gazetemizi arayan vatandaşlar ya dönüşümlü yada farklı bir metod izlenerek tüm gençlerin kütüphaneden faydalanması ve kapasitenin artırılması için çalışma yapılmasını istediler. 
YENİ KÜTÜPHANE YETERSİZ KALDI
Sabah erken saatlerde kütüphanenin önüne gelen Gençler kütüphaneye giriş yapabilmek için uzun süre sırada beklediler. Yoğun bir ilginin olduğu Kütüphane önünde yaşanan izdiham fotoğraf karesine yansırken, yetkililerin kapasiteyi artırmaya yönelik çalışmaların yapılmasını istediler. Batman’da Üniversite ve Liselere giriş sınavlarına hazırlanan gençlerin uğrak mekanı olan Modern kütüphanenin yolunu tutan gençler yer bulabilmek için erken saatlerde sırada yer almak zorunda kalıyor.


KAPASİTE ARTIRILSIN TALEBİ
Yaklaşık 8 bin 300 metrekare kullanım alanına sahip 4 katlı kütüphanede, 750 metrekarelik okuma ve araştırma salonları, görme ve işitme engelliler ile çocuklar için özel alanlar bulunurken, 150 bin kitap ve aynı anda 1200 kişiye hizmet verebiliyor. Vatandaşlar kapasitenin artırılması için yetkililerin önlem almasını istedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=