Lütfen bekleyin..



PAK: "21 Şubat Uluslararası Anadil Günü Kutlu Olsun"

21 Şubat 2021, 12:12 - Okunma: 738

PAK Batman il başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Dünya Dil günü kutlandı. Açıklamada "Bugün Uluslar arası Anadil Günü.Dünyada 21 Şubat günü UNESCO tarafından ‘’uluslar arası Ana Dil Günü" olarak kabul edilmektedir.Şu anda eğitim ve basın,yayın alanında kısmi olumlu adımlar atılmasına rağmen, Kürt dili resmi olarak hala da yasaktır.

Hala da Kürtçe ana dille eğitim hakkı kabul edilmemiştir.Bütün Kürt yurtseverlerinin bu konuda kendi özel programlarını oluşturmaları gerekmektedir. Kürtçe günlük yaşamda esas dil olmalıdır. Kürtçe öğrenilmesini ve konuşulmasını yaşamın esas prensiplerinden biri olarak yerine getirmeliyiz.Bütün belediyeler, vakıflar ve işadamlarımızın, Sivil Toplum Kuruluşları’nın Kürtçe ana dille eğitim yapan okulların, kursların açılması için öncülük yapmaları ulusal bir görev olarak önümüzde durmaktadır.

Anadil günü Kürtçe ana dille eğitim hakkının kazanılmasının, Kürtçenin resmi bir dil olarak kabul edilmesinin başlangıcı olsun.

Sadece 21 Şubat günü değil, her gün, her Kürt , anadilinde konuşmalıdır.21 Şubat Kürt dilinin öğrenilmesinin başlangıcı olsun.

21 Şubat Anadil Günü Kutlu Olsun

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=