Lütfen bekleyin..



“Rastgele Kullanılan Ağrı Kesiciler Mide Düşmanı”

15 Şubat 2021, 16:28 - Okunma: 723

Özel Batman Zilan Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Deniz Özbilici, ağrı kesicilerin midede gastrit, ülser hatta mide kanamasına ve mide delinmesine sebep olabileceğini söyledi.Ağrı kesicilerin dünyada en çok tüketilen ilaç gruplarından biri olduğunu söyleyen Op. Dr. Özbilici “Her ilacın mutlaka birçok faydası olduğu gibi yan etkileri de olabileceği unutulmamalı.

 Bu nedenle gerektiği hallerde ve hekim kontrolünde ilaçların kullanılması gerekmektedir. Ağrı kesiciler için de bu durum tam anlamıyla geçerlidir. Fakat ağrı kesiciler tüm dünyada istismar edilen, gelişigüzel ve gereğinden fazla kullanılan ilaç gruplarından” olduğuna dikkat çekti.
Op.Dr. Özbilici ağrı kesicilerin mideye zararlarını ise şöyle sıraladı: “Aslında ağrı kesicilerin birkaç yoldan mideye zararları vardır. Midenin yüzeyinde, midenin kendi hücrelerinde  asitten koruyan sıvı bir  tabaka vardır. Ağrı kesiciler bu tabakanın miktarının azalmasına ve ayrıca midedeki asit miktarının artmasına yol açar. Mecburi olarak ağrı kesici kullanılmasının gerektiği durumlarda mide şikayetleri olan kişilerin ağrı kesicileri mide koruyucu ilaçlarla birlikte kullanması önerilir”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=