Lütfen bekleyin..



Eğitim Bir Sen 29 Yaşında

14 Şubat 2021, 14:28 - Okunma: 741

Batman Eğitim Bir sen şube Başkanı Mehmet Ergin yaptığı açıklamada hak mücadelesinin öncüsü, özgürlüğün sözcüsü Eğitim-Bir-Sen’in 29. Yaşında olduğunu belirtti. Başkan Ergin açıklamasında “Eğitim-Bir-Sen olarak, kazanımlarla dolu hak, emek ve özgürlük mücadelemizde 29. yılımıza girdik. Fikirden aksiyona, birlikten sendikaya, birlerden yüz binlere, etkiden genel yetkiye, toplu görüşmeden

 toplu sözleşmeye, genel yetkiden zirveye, yerelden evrensele, zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklardan yeni umutlara sürdürdüğümüz tarihimizde sendikacılıkta yeni bir çığır açtık, sendikacılığa yeni bir soluk getirdik.” Dedi. Başkan Ergin açıklamasının devamında " Eğitim-Bir-Sen, ülkenin idaresine, milletin iradesine tasallut eden şer odaklarına karşı millî iradenin teminatı, demokrasinin dayanağı, hak aramanın adresi, örgütlü mücadelenin merkezidir. Kendi ülkesinde parya muamelesi gören, ezilen, dışlanan, horlanan milletin hukukunu koruyan, bu yolda demokratik gelişme ve girişimlerin, özgür düşüncenin, umudun, inancın, özgürlüğün önüne çıkarılan bariyer ve barikatları önce eğitim düzeninde, sonra kültürel ve sosyal alanda bir bir parçalayıp aşarak elde ettiğimiz tarihî önemdeki kazanımlar, milletimizin hayat ve hareket alanını genişletmiş, ufkunu açmıştır.

Başörtüsü yasağının kalkmasında, insanların inancının gereğini yaşamasının önündeki engellerin kalkmasında, katsayı ve sekiz yıllık zorunlu eğitim döneminden 4+4+4 eğitim modeline geçmede, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı derslerinin müfredata konulmasında, müfredatın vesayetçi, materyalist ve militarist içeriğinden ayıklanmasında Eğitim-Bir Sen’in kararlı, inançlı mücadelesi, katkısı ve imzası vardır." dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=