Lütfen bekleyin..



Kent konseyinde Batman'ın sorunları konuşuldu

12 Şubat 2021, 22:04 - Okunma: 786

Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısını Batman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleştirdi. Batman Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir DEMİR’ in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı ya Batman Valisi Sayın Hulusi ŞAHİN, Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sayın İdris DEMİR, Batman Kent Konseyi Başkan Yardımcıları Hayrettin BAŞARAN,

 Adnan BAYHAN, Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ve Basın mensupları Katıldı.
Toplantıda aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü;
1- Batman İlimizin COVID-19 Salgın Yönetimi ve Aşı Çalışmalarının son durumunun  görüşülmesi; 
2- Yüz yüze Eğitim için köy okullarında 15 Şubat, 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için Yapılacak hazırlıkların görüşülmesi;
3- İluh Deresi-Kentsel dönüşüm Projesinin çalışmalarının hangi aşamada olduğunun görüşülmesi;
4- Batman da Uyuşturucu madde, sigara, alkol, teknoloji ve her tür bağımlılıkla mücadele kapsamında ilimizde uygulanacak güvenlik ve asayiş tedbirlerinin yanı sıra, gençlerimizin ve çocuklarımızın her tür bağımlılıktan uzak tutulması için önleme ve eylem faaliyetlerinin görüşülmesi;


5- Batman Belediyesi, Yerel Meclisinde aldığı kararla kurulan Gıda Bankasının Çalışma Usul ve Esaslarının Görüşülmesi;
6- Batman Organize Sanayi Bölgesinde Batman Üniversitesine Meslek Yüksek Okulunun Yapımı için Tahsis edilen arsa için Batman Üniversitesinin Çalışmalarının hangi aşamada olduğunun görüşülmesi; 
7- Genel Değerlendirmeler.      
Toplantı Gündeminde yer alan konular üzerine söz alan Batman Valisi Sayın Hulusi ŞAHİN’nin Yaptığı açıklamalarda “Bugün itibariyle maalesef Batman’da 1 adet mutant vaka ile karşılaşmış durumdayız. Tedbirlerimizi çok sıkı bir şekilde aldık ve gerekli izolasyonları da yapıyoruz. Şunu herkes bilsin ki, bu hastalık hafife alınacak bir hastalık değil. Biliyorsunuz bizler Batman olarak Ağustos ayında zor günler yaşadık. Daha sonra ise sıkı tedbirlerle Ekim- Kasım aylarında Türkiye’nin en iyi rakamlarına ulaştık. 
Şuanda da yine Türkiye’nin nüfusa oranladığımızda en iyi durumda olan illerinden biriyiz. Ama bakın, düne kadar yok dediğimiz mutant vaka bugün geldi. Dolayısıyla, çevrenize de lütfen bunu söyleyiniz. Hastalık ciddi, hastalığın hafife alınacak bir tarafı yok. Tedbirlerimizi sıkı tutup, rakamları dip seviyelere indirmediğimiz müddetçe, tam bir rahatlama, dolayısıyla bir açılma da olmuyor ve gecikiyor. 
Bu da ticari hayatımızı, çocuklarımızın eğitim hayatını,  kültür hayatımızı yani aklınıza gelebilecek toplumsal anlamda her şeyi olumsuz etkiliyor. Ölüm oranı 1,1, Türkiye ortalaması 2,3, dünyada 10 veya 15’lerde. Bugün itibariyle 70 yaş aşılamalarına da başladık. Benim elimdeki notlar Batman’da 12 bin 200 aşılamanın Batman’da olduğunu söylüyor” diye konuştu.
İluh Deresi Islah Projesi ile ilgili son gelişmeleri aktaran Vali Sayın Hulusi ŞAHİN, hazırlıkların hızlandırıldığını belirtti. İki etaplı bir çalışma planlıyoruz İluh bölgesinde. Birinci etap, belediye olarak bizim üstlendiğimiz, Sakatatçılar Çarşısının oradan stadyuma doğru giden 2 buçuk kilometrelik dere boyu. O bölgede Enerji Bakanlığımızdan talep ettiğimiz, 2,5 kilometre uzunluğunda ve 25 metre eninde geniş bir hattı talep ettik. 
Bir problem gözükmüyor ve yakın zamanda Ankara’ya gidip Enerji Bakanlığımızla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yetkilileriyle görüşeceğiz. O bölgeyi biz belediye olarak biz üstlendik. Orada az bir miktar, sadece kavşağın denk geldiği yerde kamulaştırma var. Onları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıp bize teslim edecek, kalanı da belediye olarak hızlı bir şekilde de yerine getirmeyi düşünüyoruz. İkinci etap ise yaklaşık 900 dekarlık bir alan. Batman çayına doğru olan tarafta, sakatatçılar çarşısından ileriye doğru, derenin akış istikametinde olan 5-6 mahalleyi kapsıyor. 
O bölgede tamamen Türkiye’de ve başka yerlerde de yapılan kentsel dönüşüm mantığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız burada çalışma yapacak. Burada riskli alan ilanı olacak ve resmi gazetede yayınlanacak. Oradaki hak sahipleri belirlenecek ve daha sonra bunlara konut verilmek suretiyle, buradan ayrılmaları sağlanarak, o bölgeyi yeşillendirerek bir düzenleme yapılacak” dedi.
Yüz yüze Eğitim için köy okullarında 15 Şubat, 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için Yapılacak hazırlıklar ile de ilgili açıklamalarda bulunan Sayın ŞAHİN; Bakanlık tarafından açıklanan önlemler doğrultusunda tüm hazırlıkların yapıldığı, Okulların temizliği ile ilgili Belediye olarak gerekli desteğin verildiği yüz yüze eğitme okullarımızın hazır olduğunu belirtti.
Batman Belediyesi, Yerel Meclisinde aldığı kararla kurulan Gıda Bankasının Çalışma Usul ve Esaslarının Görüşülmesi; maddesinde de Söz alan Batman Hulusi ŞAHİN; Gıda bankasının usul ve esaslarının belirlenmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını, gıda bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ayni yardımları yapacağımızı belirtti.
Batman Organize Sanayi Bölgesinde Batman Üniversitesine Meslek Yüksek Okulunun Yapımı için Tahsis edilen arsa için Batman Üniversitesinin Çalışmalarının hangi aşamada olduğunun görüşülmesi; maddesinde de Meslek Yüksekokulun kurulması için gerekli çalışmaların başlatıldığı, Meslek Yüksekokulun Yapımının nasıl yapılacağı ile ilgili programın hazırlanmaya başlatıldığı, Batman Valisi Hulusi ŞAHİN yapım işi ile ilgili üzerimize ne düşüyorsa Batman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Olarak gerekliği desteği verileceğini belirtti. 
Batman da Uyuşturucu madde, sigara, alkol, teknoloji ve her tür bağımlılıkla mücadele kapsamında ilimizde uygulanacak güvenlik ve asayiş tedbirlerinin yanı sıra, gençlerimizin ve çocuklarımızın her tür bağımlılıktan uzak tutulması için önleme ve eylem faaliyetlerinin görüşülmesi; maddesi ile ilgili Psk.Ömer IŞIK Madde bağımlısı çocukları uyuşturucunun pençesinden uzaklaştırmak amacıyla kurulan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi ile Dünyada Madde Bağımlılığı Tedavisi alanında ekol olmuş, %80 başarıyı yakalamış ve kendine mahsus rehabilitasyon yöntemleriyle takdir kazanmış bir rehabilitasyon merkezi olan, İtalya’nın Rimini Şehrinde bulunan San Padrignano Topluluğu’nun organizasyon yapısı ve faaliyetleri hakkında sunum yaptı. 
Batman Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir DEMİR; Benzer bir uygulamanın Batman da hayata geçirilmesi için Batman Kent Konseyi bünyesinde bir çalışma gurubunun oluşturulması ve bu çalışma grubunun yapacağı araştırmalar sonucunda Bağımlılıkla mücadele rehabilitasyon merkezinin kurulması için gerekli çalışmaların başlatılacağı acıkmalarında bulundu. 
Genel değerlendirmeler maddesinde söz alan olmadı. Batman Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir DEMİR toplantıya katılımlarında dolayı Yürütme Kurulu Üyeleri ve Basın Mensuplarına teşekkür etti. Toplantı Saat 16:00 da sona erdi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=