Lütfen bekleyin..



Kanser hastaları covid19 aşısını yaptırabilir

10 Şubat 2021, 15:36 - Okunma: 10383

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Onkoloji Uzmanı Dr. Yakup Ergün, “Kanser hastaları güvenli bir şekilde aşılarını yaptırabilirler” açıklamasında bulundu. Dr. Yakup Ergün açıklamasında “Kanser hastaları, COVİD-19 açısından riskli grupta olduklarından dolayı bu hastalıktan korunmak önem arz etmektedir. Bu tür enfeksiyonlardan korunmada

 en etkili yolun aşılanma olduğu iyi bilinmektedir. Sağlık Bakanlığımız tarafınca ülkemizde uygulanmasına başlanan SINOVAC aşısı tıpkı grip aşısı gibi inaktif (ölü) aşı olup yan etkiler açısından en güvenilir aşı grubundadır. Başta Türk Tıbbi Onkoloji Derneği olmak üzere kanserle ilgilenen uluslararası birçok kuruluş, kanser hastalarının corona aşısını yaptırmasını önermektedirler. Bu bağlamda bizde kanser hastalarımıza sırası gelince corona aşısını yaptırmalarını öneriyoruz.
Diğer önemli bir husus ise, aktif olarak kanser tedavisi alan hastalarımızın durumudur. Bu hastalarımız da güvenli bir şekilde aşılarını yaptırabilirler.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=