Lütfen bekleyin..



Başkan Polat: “Son 7 Yılımız Tersine Göçe Dönüştü”

10 Şubat 2021, 15:33 - Okunma: 518

Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulaki Polat, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye bakışı ile ilgili konuşarak göçün nedenlerini anlattı. AK Parti’den kopuşla ilgili ise Polat, “Biz AK Parti’den ayrılmadık, AK Parti 2002’deki o iyi ilkelerinden ayrıldı” dedi.28 Şubat döneminde yurt dışına gitmek zorunda olduğun ifade eden ve yaşamının büyük bölümünü Almanya’da yaşayarak

 geçiren Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulaki Polat, yurt dışından Türkiye’ye, Türkiye’den ise yurt dışına göç ile yurt dışından Türkiye’ye nasıl bakıldığını tespitleriyle birlikte anlattı.
Başkan Polat, “Kendi ülkemizde sağlıklı yaşam, güvenli bir ortam ve gelecekle ilgili kaygısı olmayan bir nesil istiyoruz. Bu nesli isterken özellikle 2010’da ülkeye döndüğümde, binlerce aile de Türkiye’ye dönüş yaptı. Çünkü kendi ülkemizde AK Parti’nin de iyi dönemlerinde hak, hukuk, özgürlük ve ekonomik refah anlamında ciddi atılımlar gösterildi. Bir düzen vardı ve Avrupa sermayesi Türkiye’ye akıyordu ama maalesef son 7 yılımız tersine bir göçe dönüştü. Benim gibi ülkesine dönen arkadaşlarımdan ki 10 aile döndük. Bunların 9’u tekrar Almanya’ya yerleşti. Bu, son zamanlarda ülkenin içine düştüğü zorluğun, güven ortamının zedelenmesinden kaynaklı bir sebeptir. Bu yatırımcıların çoğu, buradaki yatırımların çoğunu Avrupa’ya götürüp orada iş yapıyorlar. Bu çok acı bir durum.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=