Lütfen bekleyin..



Rektör Demir; “Pilot Üniversite Olmayı Hedefliyoruz”

09 Şubat 2021, 16:29 - Okunma: 956

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman’da ilk toplantısını basın mensupları ile yaptı.Devir teslim töreninde cübbesini giyen Rektör Demir, ilk görev gününde gazetecilerle buluştu. Merkez Kampüs’te düzenlenen toplantıda hedeflerini anlatan Rektör Demir “Batman Üniversitesi, hepimizin üniversitesidir. Üniversitemizin hem yerel ölçekte

 hem ulusal ölçekte hem de uluslararası ölçekte tanıtımı için herkese görev düşüyor. Bugüne kadar hep doğru işler yaptım. Bundan sonra da doğru işler yapma çabası içinde olacağım. Bu görevin bir vebali var. Bunun bilincindeyim” dedi.
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında Batman Üniversitesini de enerji alanında pilot üniversite yapmak istediklerini belirten Rektör Demir “Yerli ve Milli olan Enerji Enstitüsünü Batmanımıza kazandırmak istiyoruz” dedi.
SAĞLIK BÖLÜMLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ
Sağlık Yüksekokulu akademik kadrosunu güçlendirerek Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade eden Rektör Demir “İlimiz sağlık turizmi için oldukça önemli bir konumda. Akademik anlamda iyi yetişmiş mezunlar vererek ilimizin sağlık turizmi potansiyeline destek sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.


TURİZM ŞEHRİ BATMAN’I DÜNYAYA AÇACAĞIZ
Rektör Demir, turizme dönük hedeflerini açıklarken “Yeni yüzüyle Hasankeyf’in potansiyelini destekleyecek projeler geliştireceğiz. Hasankeyf Meslek Yüksekokuluna yeni program açmayı, Hasankeyf’te uygulama otelimizi etkin hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
ÜNİVERSİTE-ŞEHİR BULUŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ
Üniversite-Şehir Buluşmalarını önemsediklerini belirten Rektör Demir “Şehrimizin ve üniversitemizin gelişmesi için tüm sivil toplum kuruluşları ile çalıştaylar yapacağız. Öğrenci - Öğretim Elemanı, Öğrenci-Rektör Buluşmalarında öğrencilerimizin sorunlarını dinleyip çözeceğiz. Batı Raman Kampüsünde Sosyal Yaşam Merkezleri ile daha yaşanabilir alanlar oluşturacağız. Üniversitemizde 20 ülkeden 190 öğrenci var. Protokoller ve yurt dışı ziyaretleriyle bu rakamları arttırmak istiyoruz” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=