Lütfen bekleyin..



Milletvekili İpekyüz’den soru önergesi

28 Ocak 2021, 17:46 - Okunma: 487

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, TÜİK İl Bazlı GSYH açıklamasına ilişkin soru önergesi verdi. Milletvekili İpekyüz’ün soru önergesi şöyle “Türkiye ekonomisi, yüksek işsizlik, enflasyon/hayat pahalılığı, yoksulluk, dışa bağımlılık ve cari açık gibi birçok yapısal problemin yanı sıra bölgesel eşitsizliklerin ve adaletsizliklerin derinden yaşandığı bir yapıya sahiptir.

 Milli gelir refah göstergesi olarak kabul edildiğinden, kişi başına düşen gelirin miktarı bize aynı zamanda yaşam kalitesini de göstermektedir. İl bazında kişi başına GSYH’de; İstanbul 86 bin 798 TL ile ilk sırada yer alırken, onu 81 bin 228 TL ile Kocaeli ve 71 bin 27 TL ile Ankara izlemektedir. Son üç sırada ise; 18 bin 708 TL ile Van, 17 bin 465 TL ile Şanlıurfa ve 16 bin 727 TL ile Ağrı gibi illeri yer almaktadır.  Batman ise 23 bin 399 TL ile milli gelirden en düşük pay alan iller arasında yer almaktadır. Batman TL bazında, 2018 yılında, 20 bin 786 TL’den 2019 yılında 23 bin 399 TL’ye yükselmiş olsa da dolar bazında kişi başına geliri, 289 dolar azalarak, 4409 dolardan 4120 dolara düşmüştür. Bunlara ek olarak son yıllardaki dağılımlara baktığımızda en düşük gelirin Mardin, Batman, Şırnak, Siirt illerini kapsayan (TRC3 kategorisinde değerlendirilen) İBBS 2. Düzey bölgesinde gerçekleştiği altı çizilmesi gereken bir gerçektir.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=