Lütfen bekleyin..



‘Esnafa ciro kaybı desteği’

28 Ocak 2021, 17:38 - Okunma: 427

BESOB Başkanı M. Salih Kaplan, esnafa sağlanan ciro kaybı desteği hakkında açıklama yaptı.Kaplan açıklamasında “Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı faaliyetleri kısıtlanan, lokanta restorant ve kafe gibi yeme içme sektörüne bağlı işletmelere ciro kaybı desteği verecek. 2019 yılı cirosu

 3 milyon lira ve altı olan, 2020 yılında bir önceki yıla göre en az yüzde 50 cirosu azalan işletmelere, ciro kaybının yüzde 3'ü oranında destek ödemesi yapılacak. Mart 2020 tarihinden bu yana alınan tedbirler kapsamında faaliyetleri kısıtlanan işletmelerin iş hacimlerinin çok fazla düştüğü görülmektedir. Yaklaşık bir yıldır yaşanan pandemi sürecinde en çok olumsuz etkilenen işletmelere yönelik ciro kaybı desteğinin sağlanması önemli olduğunu, bu sektörlerde işlerin azalması beraberinde bir çok alanı da ekonomik anlamında olumsuz etkilemektedir. Bu anlamda söz konusu işletmelerin hes kodu, hijyen ve sosyal mesafe tedbirleriyle faaliyetlerine başlaması ve müşterilerine hizmet verebilme imkanın sağlanması önemli olacak”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=