Lütfen bekleyin..



Zümre toplantıları tamamlandı

26 Ocak 2021, 19:47 - Okunma: 699

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın başkanlığında İlimiz genelinde canlı konferans sistemiyle gerçekleşen "Zümre Başkanları Toplantıları" tamamlandı.Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenen takvim doğrultusunda 2020 yılı Aralık ayında İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın başkanlığında canlı konferans sistemiyle gerçekleşen

Zümre Başkanları toplantıları yeni yılın ilk ayında tamamlandı. İlimiz genelinde gerçekleşen toplantılara İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.
‘VELİLER İLE İLETİŞİM HALİNDE OLUN’
İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, zümre toplantılarında geçen dönem yapılan çalışmaların genel değerlendirmesi yaptıktan sonra salgın dönemi boyunca birçok alanda gayret gösteren öğretmenlere teşekkür etti. Salgın sürecinde en önemli önceliğinin öğrenci takibi olduğunu belirten İl Müdürümüz, tüm öğretmenlerden öğrencilerini günü gününe takip etmeleri ve sürekli veliler ile iletişim halinde olmalarını istedi. Tüm öğrencilerimizin Millî Eğitim Bakanlığımızın EBA, EBA Akademik Destek, EBA TV ve EBA Canlı Dersleri takip etmelerini istedi. Bütün bunların yanında Ölçme ve Değerlendirme Birimimiz tarafından hazırlanan ortaokul 5. 6. ve 7.  Sınıf ders anlatım videoları ve LGS Sınavına girecek öğrencilerimiz için örnek soru çözümlerinin yer aldığı videoların İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün YouTube kanalından takip edilmesi istedi.
‘ÖĞRENCİLER KİTAPLA İÇ İÇE OLMALI’
"Okuyan Şehir Batman" sloganıyla okuma kültürü üzerine birçok projenin hayata geçirildiğini hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, uzaktan eğitim döneminde öğrencilerimizin kitapla iç içe olacak çalışmaların yapılmasının önemini belirtti. Okul kütüphanelerinin kitap konusunda yeterince zengin olduğunu ve öğrencilerin diledikleri kadar kitap ödünç alabileceklerinin altını çizdi. Millî Eğitim Bakanlığımız tüm ülke genelinde uzaktan eğitime erişim sıkıntısı yaşayan öğrencilerimiz için kaynak kitap desteği sağlamaya başlamıştı. Bakanlığımız İlimiz genelinde öğrenim gören 5.6.7 ve 8. sınıf öğrencileri için 29.029 adet Beceri Temelli Çalışma kitabı, 9.10.11 ve 12. sınıf öğrencileri için İlimize 17.357 adet Tekrar Test Kitabı gönderdi. Ayrıca "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında yer alan 5 Meslek Lisemize 2.128 adet Tekrar Test Kitabı gönderildi. Öğrencilere ulaştırılan bu kitaplardan verimli bir şekilde faydalanmalarını istedi. Uluslararası organizasyon ile düzenlenen TİMSS ve PISSA sınavlarında ülke olarak çok güzel bir başarı yakaladığını belirtip ilimiz genelinde bu konudaki çalışmaların büyük bir gayretle devam etmesini istedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=