Lütfen bekleyin..



Tarihi eser operasyonu

26 Ocak 2021, 19:37 - Okunma: 632

Batman İl Jandarma yaptığı operasyonunda çok sayıda tarihi eser ele geçirdi. Batman Valiliğinden yapılan açıklama şöyle “22.01.2021 günü Batman İli Merkez İlçesinde ikamet eden bir şahsın evinde tarihi eser niteliğinde malzeme bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı yönünde istihbarı bilgi alınmıştır. Batman İl J.K.lığı, Merkez İlçe J.K.lığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri

 tarafından şüphelinin fiziki olarak yapılan takibi sonucu Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarında yakalanmıştır. Şahsın yanında bulunan çanta içerisinde yapılan arama neticesinde; bin beşyüz yirmi dört (1524) adet bronz sikke, doksan adet (90) bronz sikke parçası, yetmiş bir adet (71) bronz yüzük ve parçası, iki adet (2) pişmiş toprak obje, bir adet (1) cam parçası, iki yüz yirmi üç adet (223) metal parçası, dört adet (4) deri kitabe ve kılıfı ele geçirilmiştir. Şahıs hakkında Jandarmada ki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=