Lütfen bekleyin..



Başkan Kaplan esnafa yönelik son düzenlemeleri açıkladı

26 Ocak 2021, 09:27 - Okunma: 598

Batman Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı M.Salih Kaplan yaptığı açıklamada esnafa yönelik yapılan yeni düzenlemelerle ilgili açıklama yaptı.Başkan Kaplan açıklamasında “Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda faaliyetleri durdurulan esnaf ve sanatkarların vergi ödemeleri mücbir sebeb kapsamına alındı.Mücbir sebep halinden yararlanabilecek

olan işyerleri, İçişleri Bakanlığının genelgesi ile faaliyeti geçici olarak tamamen durdurulan kahvehane,kıraathane,çay, bahçeleri, intenetkafe, halı saha,spor salonları vb gibi işletmeler faydalanacak.
mücbir sebep süresi 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle başlayacak ve söz konusu işyerlerinin açılmasına izin verilen ayın sonuna kadar devam edecektir.
Mücbir sebep kapsamında Aralık 2020 ayından itibaren katma değer vergisi beyannameleri, 


muhtasar beyannameler, muhtasar ve prim hizmet beyannameleri ile Ba ve Bs formlarını,mücbir sebep halinin sona erdiği ayı takip eden ayın ilgili günlerinde verecekler, bu beyannameler ait ödemeleri de beyanname dönemlerine göre sırasıyla her bir dönem için takip eden aylarda yapılacaktır.
Genel Sağlık Sigortası ve BAĞ-KUR prim borcu bulunanların 31.12.2021 tarihine kadar devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerdir.Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan hazine faiz destekli kredileri 1 Ocak 2021 ile 30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitler ertelenecektir.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=