Lütfen bekleyin..



Vali Şahin Fen Bilimleri Kolejini İnceledi

25 Ocak 2021, 20:51 - Okunma: 937

Batman Valisi Hulusi Şahin, Vakıfbank tarafından Valiliğe hibe edilen eski Fen Bilimleri koleji’nde incelemelerde bulundu. Burada konuşan Vali Şahin, “ Burası uzun yıllar özel olarak Batman’ımız hizmet etmiş güzel bir bina. Daha sonra Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğüne devrediliyor. Bizlerin o aşamadan sonra bir talebi oldu. Çünkü lokasyon itibariyle çok güzel bir yerde ve bu bizim

 bu mahallede, Kültür Mahallesi’nde okula ihtiyacımız var. Talebimiz özellikle Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından Vakıflar Bankası’nın yetrkililerine iletildi ve uzun görüşmelerden sonra buranın Milli Eğitim Bakanlığına hibesi gerçekleşti. Tabii binanın birkaç yıldır boş olmanın getirdiği bir hasar sözkonusu. Bunu kısa süre içerisinde giderip, tamiratını yapıp eğitim öğretime hazır hale getireceğiz. Böylece bu bölgedeki büyük eğitim açığını da kapatmış olacağız” dedi. 
“ŞİMDİLİK LİSE DÜŞÜNÜYORUZ’
“Çünkü zaten ortaokulumuz var. Biz Özel İdare olarak ta, bina yapacağız. Bir ilkokul, bir de ortaokul olmak üzere bölgedeki ikili öğretimi bitirmeyi biz zaten planlıyoruz. Bu bölgede bir liseye ihtiyaç var. Lise olarak düşünüyoruz, ama değişebilir. Çünkü binanın şekli, şemalini detaylı bir şekilde çalışacağız. Özel okul mantığında yapıldığı için bazı sınıflar dar, o sınıfları büyütmemiz lazım. Yani 36 derslik gibi gözüküyor ama o bizim standartlarımıza göre azalacaktır. Binanın kapasitesini hesap ederek, eklentilerini de göz önüne alınarak en doğru kararı vereceğiz. 


‘AŞILAMA GAYET İYİ GİDİYOR’ 
Aşılama hakkında konuşan Vali Şahin “Aşılama da gayet iyi gidiyor ve bu konuda da gayet iyi durumdayız. Zaten rakamları Bakanlığımız açıklıyor. Bir plan ve takvim var. O takvim doğrultusunda aşılama çalışmaları devam ediyor. O manada da bir problem yok. Vatandaşımızın  ilgisi de son derece iyi. Bildiğiniz gibi şuan 85 yaşındakiler aşılanıyor. Hızlı bir şekilde 65’e doğru aşılama başlayacaktır. Daha sonra da diğer programdaki hassasiyeti olan, öncelikleri olan meslek gruplarına başlayacağız.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=