Lütfen bekleyin..



PAK’tan Dr.Abdurrahman Kasımlo’ya anma

13 Temmuz 2017, 22:29 - Okunma: 2167

PAK Batman İl Başkanlığı yaptığı açıklamada İran devleti tarafından katledilen Dr.Abdurrahman Kasımlo ve 2 arkadaşını andı. PAK Batman İl Başkanlığınca yapılan açıklamada “Dr.Abdurrahman Kasımlo ve 2 arkadaşı 28 sene önce, 13.07.1989 günü Viyana’da İran Devleti tarafından katledildiler.Dr.Kasımlo, bilgi birikimi, engin tecrübesi ve uluslararası ilişkileriyle saygın bir lider, tüm dünyada Kürtlerin özgürlük mücadelelerinin önemli bir destekçisiydi.

Dr.Kasımlo Kürdistan sorununun görüşmeler yoluyla çözümlenebilmesi için İran Devleti ile diyalog içindeydi.Bu diyalog sürecinin bir parçası olarak Viyana’da İran İslam Cumhuriyeti’nin temsilcileriyle görüşme halindeyken, İran Devleti’nin istihbarat örgütü ajanlarınca kalleşçe bir şekilde katledildi. Dr.Kasımlo ile birlikte, PDKİ Yurtdışı Temsilcisi Ebdulla Qadirizade ve Güney Kürdistanlı Dr.Fazıl Resul da katledildiler.Ne yazık ki eldeki bir çok belge ve görgü tanığına rağmen, bugüne kadar bu olayın failleri ve planlayıcıları hakkında herhangi bir dava Avusturya Hükümeti tarafından açılmamıştır.” Denildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=