Lütfen bekleyin..



"ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞI RANTA KURBAN EDİLEMEZ!"

22 Ocak 2021, 21:08 - Okunma: 684

Eğitim sen Batman şubesi Sason'da internet kafelerin EBA deste noktası kullanılması yönünde alınan kararı eleştirdi. Eğitim sen yürütme kurulu açıklamasında "Sason Kaymakamlığı (Yazı İşleri Müdürlüğü), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçede bulunan internet cafe sahipleri arasında yapılan protokol ile internet cafeler EBA Destek Noktası olarak kullanılacaktır. Hiç bir pedagojik yönü olmayan ve

tamamen rant mantığıyla yapılan bu protokoltür.İnternet cafelerin Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile kapalı olduğu ve ayrıca okulların yarıyıl tatiline girdiği bir dönemde böyle bir projenin hayata geçilmesinin pedagoji bilimi verileri ile izahı mümkün değildir. Bu aleni bir şekilde pandemi fırsatçılığı ve eğitim öğretim hakkının istismarıdır. Öğrencilerimizin sağlığını hiçe saymadır.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine 20 Kasım 2020 günü gönderilen genelgede, ‘Geçtiğimiz günlerde koronavirüs vaka sayılarında yaşanan hızlı artış sonrası bilim kurulu tavsiyesi ile ülke genelinde Pandemi ile mücadele tedbirleri kapsamında kahvehaneler, kıraathaneler ve internet cafelerin ileri bir tarihe kadar kapatılması kararı alınmıştı. O günden bu yana vaka sayısında bir düşüş görülmemesine rağmen, Bilim Kurulu'nda aksi yönde bir tavsiye kararı olmamasına rağmen ve genelge hükmü devam etmesine rağmen yapılan bu protokol ile alenen Sason Kaymakamlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü şuç işlemektedir. Başta il valisi olmak üzere yetkilileri bu duruma karşı göreve davet ediyoruz. Aksi halde öğrencilerimiz üzerinde sürdürülen bu tiyatroyu sergileyenlere karşı suç duyurusunda bulunacağımızı bilmeleri gerekir.

Bu taleplerimiz yerine getirilmeden yapılacak her faaliyet çözümden uzak olacak ve öğrencilerimizin ve eğitim emekçilerinin sağlıklarını tehlikeye atacaktır. Bu sebeplerden dolayı İlçemizdeki internet cafelerin EBA destek noktalarına dönüştürülmesi ve eğitim emekçilerinin buralarda zorunlu olarak görevlendirilmesini, salgının geldiği bu noktada 20-25 öğrencinin bir araya getirilmesini doğru bulmadığımızı belirtiyor, gerekli mercilerin çözüme yönelik gerçekçi adımları bir an önce atması gerektiğini ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla.."

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=