Lütfen bekleyin..



Beyaz; “Aşı güvenilir, kullanalım”

13 Ocak 2021, 16:28 - Okunma: 983

Türkiye eczacılar Birliği (TEB) Yönetim kurulu üyesi Eczacı Emin Beyaz Aşı gündemiyle ilgili yaptığı açıklamasında Çin aşısının yüksek güvenirlikte olduğunu ve Aşı yapılmasını desteklediklerini açıkladı. Başkan Beyaz açıklamasında “Ülkemizde aşılar Çin’den getirildi. Almanya’da da bir aşı firmasıyla aşı anlaşması yapıldığı söyleniyor. Kamuoyu gündeminde yoğun bir şekilde aşı tartışması yapılıyor.

Aşılar şimdi geldi. 3. faz dediğimiz insan denemesi de bitmiş durumda. Diğer ülkelerde Endonezya, Brezilya’da Çin’den gelen aşılar kullanıldı. Güvenirlilik oranı ve hastalıktan korunma oranı yüksek çıktı. Aynı zamanda ağır hastalar içinde yüzde 100 etkili olduğu söyleniyor. Birde bilinen yöntemlerle elde edilen bir aşı olduğu için bu aşının kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Toplumsal bağışıklığa ulaşmamız için en az yüzde 60-70 bu aşının hızlı bir şekilde kullanılması gerekiyor. Hayatın normale dönmesi için hızlı bir şekilde aşılama sürecine girmemiz lazım.” Diyen Beyaz vatandaşlara Aşı olmaktan korkmayalım çağrısında bulundu.  


“AŞIYI KORKMADAN KULLANALIM” 
Yapılan spekülasyonlara da değinen Eczacı Emin Beyaz açıklamasının devamında “İnsanlar haklı olarak tabiî ki eleştirenlerde var. Aşıyla ilgili yanlış spekülasyonlarda bulunanlarda var. Fakat biz burada bilim hekimlerimizin bilim insanlarımızın söylediğine kulak asalım. Aşıları kullanalım. Çin’den gelen aşının yan etkisi de yok. Çünkü Ölü virüsle elde edilmiş bilinen yöntemlerle yapılmış olduğu için halkımız bunu hiç korkmadan kullanmalıdır. 65 üstü kronik hastalığı olanlar herkes bu aşıyı olsun. Hükümetten beklentimiz aşıyı yeterli miktarda hızlı bir şekilde getirmesidir. Çünkü gecikmeler oldukça bizde bu noktada hasta kaybediyoruz. İnsanlarımızı kaybediyoruz. Umarım bir an önce her şey normalleşir. Bu süreçte biz çok insanlarımızı kaybettik.

Ekonomik olarak çok sıkıntılar yaşadık. 350’ye yakın eczacı doktor hayatını kaybetti. 44 eczacımızı Korona virüsten kaybettik. Bu süreçten en çok sağlık çalışanları etkilendi. Sağlıkçılarımız bir kahramandır. Ölenlerde meslek şehididir. Onlara Allahtan rahmet diliyorum. Bütün sağlık camiasına başsağlığı diliyorum.     

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=