Lütfen bekleyin..



BATÜ Bilişim Kulübü Google Desteğini Aldı

03 Ocak 2021, 17:08 - Okunma: 1379

Google ‘ın dünya geneli üniversite toplulukları olan Develepor Student Clups (DSC) programına DSC Batman University Lideri olarak, BATÜ Bilişim Kulübü Başkanı ve Batman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3.Sınıf Öğrencisi Muhammed Hüseyin Yıldızbaş seçilerek, BATÜ Bilişim Kulübü’nün Google‘ın 100+ fazla ülke de ve 1000 e yakın üniversite de öğrencileri yazılım ve

 teknoloji alanında mentör,konuşmacı ,eğitim ve çeşitli hediyeler ile desteklediği DSC programına Batman Üniversitesi dahil edildi.

Developer Student Clup (DSC) Nedir ?

Developer Student Clup, Google geliştirici teknolojileriyle ilgilenen öğrenciler için üniversite tabanlı topluluk gruplarıdır. Geliştirici olarak büyümeye ilgi duyan tüm lisans veya lisansüstü programlardan öğrenciler kabul edilir. Öğrenciler bir DSC'ye katılarak bilgilerini diğer öğrenciler ile paylaşarak öğrenciler arası bir bilgi akışı sağlanır.Öğrenciler kendilerini öğrenme ortamında geliştirir ve yerel işletmeler ve toplulukları için çözümler oluşturuyor.

BATÜ Bilişim Kulübü Başkanı Muhammed Hüseyin Yıldızbaş, “Yazılım alanında Google DSC desteğiyle, öğrenci arkadaşlarımızdan oluşan ekibimizle, bu yıl online olarak eğitimler, yarışmalar ve farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Fiziki eğitimlerimiz de Batman da kurulacak olan Batman İcathane Labaratuvarı Projesinde ki donanım ,robotik,3D yazıcı vb. aletlerle de Batman da yazılım ,teknoloji ve girişimcilik alanında kendimizi ve çevremizde ki öğrenci arkadaşlarımıza mezun olmadan önce bu alanlarda destek olmayı hedefliyoruz.” dedi.

BATÜ Bilişim Kulübü ve Google DSC Batman desteğini aldıktan bir hafta sonra Google öğrencilere yönelik online canlı yayın eğitimlerini hemen Batman Üniversitesi öğrencilerine ulaştırmaya başladı.

3.Etkinliği olacak olan Career Talks etkinliği 4 Ocak Pazartesi Saat 19.00 da Cimri.com da CTO olarak görev yapan Umut Tufan , yazılım alanına ilgi duyan ve bu alanda ilerleyen öğrencilerden gelen soruları, DSC Batman University Youtube kanalında canlı olarak cevaplayacak.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=