Lütfen bekleyin..



KAHVECİ ESNAFI ZOR DURUMDA

30 Aralık 2020, 20:16 - Okunma: 1143

Batman esnaf odaları birliği yönetim kurulu üyesi, Batman kahveciler odası kurucu başkanı ve yönetim kurulu üyesi ve Batman emekliler derneği yönetim kurulu üyesi olan Seyfettin Göner yaptığı açıklamada Batman’da faaliyet gösteren 500’ü aşkın kahveci esnaf ve çalışanlarının zor durumda olduğunu ve kahveci Esnafının gün geçtikçe battığını açıkladı.

ESNAF GEÇİNEMİYOR,  HİBE KREDİ İMKANI SAĞLANSIN
Batman’ın ilk kahveci esnaflarından olan ve Nur çay evinin de sahibi olan Seyfettin Göner gazetemize yaptığı açıklamada “Kahveci esnafı ve özellikle kıraathaneciler 7 aydır kapalı. Kahveci sektöründe 1500-2000 arası mağdur bir insan var. Yetkililerden talebimiz bu soruna kalıcı bir çözüm bulsun. Esnaf ve çalışanlarımız mağdur edilmesin.  
Çay ocakları 1 Haziranda açıldı. Ama yine 20 Kasım’dan beri yine kapalıyız. Yanımızda çalışan işçilerin maaşları, vergi sigorta primleri ve kiraları ödeyemez hale geldik. En önemlisi kahveci esnafı ailesini geçindiremiyor.  Tabiki her şeyin başı sağlık ama ekonomide iyi olmayınca sağlıkta bir işe yaramaz. Bizim yetkililerden dileğimiz bir an önce kahveci esnafının sahiplenmesi, ve esnafın ayakta kalabilmesi için uzun vadeli bir kredi hibe imkanı sağlanması lazım.


Hükümet tarafından sağlanan kira desteğini de yetersiz ve az buluyoruz. Sorunlara çözüm olmaz. Kahveci esnafı bin tl ile kiramı ödeyecek ailesini mi geçindirecek. 
Özellikle mülk sahiplerine sesleniyorum. Bu zor süreci birlikte atlatmalıyız. Onlarda kendi açılarından haklı ama işyeri kapalı olursa esnaf kirasını nasıl ödeyecek.   Çünkü ödeme gücümüz kalmadı. Kiracılar ile mülk sahipleri arasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bunun çözüme kavuşması lazım. Yetkililerin buna çare bulması lazım. Türkiyede en mağdur esnaflar kahveci esnafı olmuştur. Kahveci esnafının artık adım atacak gücü kalmadı. 
Daha önce çekilen kredilerin ödeme süresi geldi ama yine kapalı olduğumuz için ödeyemeyecek durumdayız. Bugün hayat pahalılığı had safhada. Bir yağ tenekesi 37 tl’den 80 tl’ye yükseldi. Yumurta fiyatı iki katına çıktı.  Bunun önü kesilmezse kıtlık olur. Tüm gıda maddelerinde ciddi artış var.Bunlara dur diyecek bir yetkili göremiyoruz. Denetimler artırılsın. Gıda fiyatlarına müdahale edilsin.”dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=