Lütfen bekleyin..



Milletvekili Uca uzaktan eğitim sorunlarını TBMM'de gündeme taşıdı

19 Aralık 2020, 18:12 - Okunma: 930

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Batman’da internet, tablet ve maddi sorunlar nedeniyle uzaktan eğitim derslerine giremeyen öğrenciler başta olmak üzere, ülke genelinde uzaktan eğitimle ilgili sorunlara ilişkin Milli Eğitim Bakanlığının yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Uca önergesnde "COVİD-19 salgını nedeniyle milyonlarca öğrenci uzaktan eğitimle derslerine

devam ederken, özellikle kırsal kesimde yaşayan birçok öğrenci internet sıkıntısı ve bilgisayar eksikliği yüzünden eğitimlerinden geri kalmaktadır. İnternet altyapısı sorunu yaşayan köylerden biri de Batman merkeze bağlı 170 haneli 200 öğrencisi olan Karayün köyü. Köy sakinleri, internet altyapısı sorunlarına ilişkin mağduriyetleri olduğunu aktarmaktadır. İnternet altyapısı sorunlarından dolayı EBA üzerinden ders görmesi gereken çocuklarının eğitimlerinden geri kaldığını belirten köy sakinleri, yaptıkları görüşmelere rağmen sorunun giderilmediğini söylemektedirler. Karayün, merkeze çok uzak bir köy olmamasına rağmen İnternet altyapısı olmadığı için aileler, kablosuz ağ kullanmak zorunda kaldıkları için çok yüksek bir ücret ödemek zorunda kalmaktadırlar. Sason’a bağlı Heybeli köyü, Akbela Mezrası’nda yaşayan öğrenciler ise derslere girebilmek için köye bir buçuk metre uzaklıktaki tepeye çıkmak zorunda kalmaktadırlar. Öğrenciler, şebeke yokluğundan derslerinden geri kalmaktadırlar. Uzaktan eğitimle birlikte öğrenci mağduriyeti yalnızca bu köylerle değil, Batman merkezde ve birçok köyünde yaşanmaktadır. İnternete erişemeyen öğrencilerin, aynı zamanda bilgisayar ve tablet eksikliği de bulunmaktadır."

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=