Lütfen bekleyin..



Tabip Odası 4 Haftalık Tam Kapanma İstedi

19 Aralık 2020, 18:05 - Okunma: 1109

Batman Tabip odası başkanı Dr. Selahattin OĞUZ yaptığı açıklamada salgının tümüyle kontrol altına alınması ve aşı ile toplumsal bağışıklık sağlanana kadar, sosyal devlet ilkesiyle, tüm yurttaşların korunması ve olası mağduriyetlerin önlenmesi için 4 haftalık TAM KAPANMA talebini yineledi.Tabip odası başkanı Oğuz açıklamasında “Dünya sağlık örgütünün pandemi ilanı üzerinden 9 ayı aşkın bir süre

geçmişken ; covıd 19 , tüm dünyada , yaşamın tüm alanlarında bizi etkilemeye, hasta etmeye ve hatta öldürmeye devam ediyor.15 Aralık tarihi itibariyle, DSÖ’ nün verilerine göre şuana kadar tüm dünyada  1 milyon 612 bin kişi yaşamını yitirdi. Sağlık bakanlığının resmi verilerine göre ise  17 Aralık günü maalesef ülkemizde covıd-19 nedeniyle 243 yurttaşımız yaşamını yitirdi. İlimizde, yerellerden yana herhangi bir resmi bilgilendirme yapılmadığı için, maalesef ölüm sayısına dair kesin bir rakam ifade edemiyoruz.
    İlimizde sahada çalışan sağlık çalışanlarından aldığımız bilgiler  ; Eğitim Araştırma hastanesi ile birleştirilmiş olan eski adıyla  Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitelerinde yatan hasta sayılarında kısmen geçen aya göre azalma olsa da mevcut yatak kapasitelerinin doluluğu da önemsenmelidir.

Şunu da ifade etmeliyiz ki son günlerde ilimizde yoğun bakım ünitelerine hasta yatışı ile ilgili yaşanmış herhangi bir sorun da  tarafımıza intikal etmiş olmayıp yoğun bakım kapasitelerinin bir daha aşılmaması adına da salgın ile bilimsel rehberlerin önerileri doğrultusunda sağlık organizasyonun planlanması ve çok yönlü mücadelenin önemli olduğunu vurgulamak isteriz. Yine sahadan aldığımız bilgiler; mevcut hastanenin  gündüz 4, gece 2 poliklinik şeklinde hizmet veren covıd polikliniklerine günde ortalama 150-200 civarı başvuru olduğu, servislerde ise bir sorun olmadığı,  Eğitim –araştırma hastanesinin yeni açılan servis ve yoğun bakım ünitelerine  henüz hasta yatırılmadığı, şuan için sadece poliklinik hizmetlerinin verilmeye başlandığı şeklindedir.”denildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=