Lütfen bekleyin..



Kaplan: “yerel esnaf zor durumda”

17 Aralık 2020, 16:05 - Okunma: 1100

BESOB Başkanı M.Salih KAPLAN ulusal marketler yerine yerel marketlerden alışveriş yapılması çağrısı yaptı. Başkan Kaplan açıklamasında “Her geçen gün sayıları hızla artan ulusal marketlerin,küçük esnaf ve sanatkarlara ekonomik anlamında büyük zararlar vermektedirler.Ulusal marketlerin ürün ayırımı yapmaksızın,gıda maddesinden beyaz eşyaya,giyimden

kırtasiye malzemesine kadar,geniş ürün yelpazesi ile satış yapmaları,ve sattıkları ürünlerinin tamamını kendi merkezlerinden tedarik etmeleri,sadece bakkal ve yerel marketlere zarar vermekle sınırlı kalmamakta,aynı zamanda perakende ve toptan faaliyette bulunan bütün esnaf ve sanatkarlara zarar vermektedir. Ulusal marketlerin hemen hemen her semte gelişi güzel şube açmaları sonucu birçok bakkal ve yerel marketin faaliyetini durdurma noktasına getirmiştir. Kent ekonomisine hiç bir katkı sağlamayan ulusal marketlerin faaliyet alanları ile ilgili yasal düzenlemelerin yapılarak, yerel esnaf korunmalıdır. Batman halkı olarak ihtiyaçlarımızı yerel esnafımızdan temin ederek kent ekonomisine katkı sağlamalıyız.” Dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=