Lütfen bekleyin..



Dr. Gün: “Bel ağrısında mutlak tedavi gerekli”

17 Aralık 2020, 16:01 - Okunma: 1456

Özel Batman Dünya Hastanesinde görev yapan Fizik tedavi ve rehabilitasyon Uzmanı Osman Gün, bel ağrıları ile ilgili bilgiler verdi. Gün yaptığı açıklamada “Toplumun %80’inde yaşamlarının herhangi bir döneminde bel ağrısı gelişir. Çoğu zaman ağrı zamanla azalır ancak altı haftadan uzun süren, istirahatle geçmeyen,

bacaklarda kuvvet kaybı, duyu kaybı, idrar kaçırma, nedeni belli olmayan kilo kaybı gibi bulguların eşlik etmesi halinde hastaların Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanına başvurması gerekir. Halk arasında bel ağrısı olunca akla ilk gelen bel fıtığıdır. Fakat bel fıtığı bel ağrılarının sadece bir kısmını oluşturmaktadır. Hastadan alınan tıbbi öykü ayrıntılı fizik muayene ve gereklilik halinde Röntgen veya Mr (emar) görüntüleme ağrı nedenini saptamakta yol göstericidir. Tanı  konulduktan sonra ilaç, fizik tedavi uygulamaları( yüzeyel ısıtıcılar, derin ısıtıcılar, analjezik akımlar, traksiyon yöntemleri) egzersiz, manuel terapi, tetik nokta enjeksiyonu gibi tedavi seçenekleri hastaya ve tanısına uygun olarak Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı tarafından planlanır, gereklilik halinde bel ağrılı hastaların küçük bir bölümü cerrahi tedavi için yönlendirilmektedir.”


 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=