Lütfen bekleyin..



Tekstilde işsizlik krizi kapıda

08 Aralık 2020, 16:57 - Okunma: 697

Aylık yapılan Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Yönetim Kurulu toplantısında tekstil sektörünün durumu ele alındı. Sektörün ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu ve önlem alınmaması durumunda işletmelerin kapanma riski ile karşı karşıya olduğu vurgulandı. Aylık toplantı ile ilgili basın açıklaması yapan TEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öztürk açıklamasında, “Ülkemizi ve

tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, ülkemizde dövizin dengesiz yükselişi, müşterilerin siparişlerini iptal etmesi ve olan siparişlerinde fırsatçılık yapılarak düşük fiyatlarla üreticilere dayatılması sektörümüzü çok ciddi bir sıkıntıya düşürmüştür. Çoğu firma kredi taksitlerini ödeyemiyor. Üretim ve imalat yapan firmalar makina taksitlerini, elektrik ve doğalgaz faturalarını, kira ödemeleri gibi giderlerini karşılayamıyor. Tüm bu sorunlardan dolayı birçok firma işine ara vermek zorunda kalmıştır.” Dedi. 


ERTELENEBİLİR FAİZSİZ KREDİ VEYA HİBE DESTEĞİ SAĞLANMALI 
Sektörün beklentilerinin olduğunu belirten Öztürk, “Şehrimizin yarısına iş kapısı olan sektöre hiçbir şart aranmadan kapasite ve istihdamı baz alınarak bir limit açılmalı, can simidi olabilecek ertelenebilir faizsiz kredi veya hibe desteği sağlanmalıdır. Kredi taksitlerinin mutlak suretle pandemi bitene kadar şirketlerin siciline işlenmeden faizsiz ertelenmesi hayati önem taşımaktadır. Aksi takdirde sürecin sonunda çoğu işletme kapanmayla riskiyle karşı karşıya. İşsizliğin yoğun olduğu ilimizde, önlemlerin alınmaması durumunda işsizliğin çok daha yüksek rakamlara çıkacağı aşikardır. Sanayi odası, siyasiler ve yetkililerimizin bu sürecin takipçisi olmasını umuyor ve bekliyoruz,” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=