Lütfen bekleyin..



Çevre Gönüllüleri; ‘Zore Vadisi’ne kıymayın’

07 Aralık 2020, 13:10 - Okunma: 1026

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Sason-Kulp ilçe sınırlarındaki Zore Çayı üzerinde uzun yıllar önce gündeme getirilen ve kamuoyunun, yöre sakinlerinin tüm tepkilerine rağmen vazgeçilmeyen Hidro Elektrik Santrali Projesi için Batman İl Genel Meclisi’nin onay vermesini üzüntüyle öğrenmiş bulunduklarını söyledi. Argunağa açıklamasında;

 “Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak İl Genel Meclisine sunduğumuz yazılı açıklamada, Zore Çayı üzerinde planlanan HES Projesinin doğa, çevre ve ekolojik açıdan bir yıkım olacağını ifade etmiş, yöre sakinlerinin ve köy muhtarlarının tepkilerinin dikkate alınmasını isteyerek, halk tarafından seçilmiş İl Genel Meclis üyelerinin baraja onay vermemesini talep etmiştik. Siyaset üstü bir mesele olarak gördüğümüz söz konusu projenin İl Genel Meclisi tarafından ret edilmesini olumlu ve sevindirici bir gelişme olarak değerlendirmiştik. Ne yazık ki İl Genel Meclisi birkaç ay önce verdiği kararın arkasında durmamıştır.dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=