Lütfen bekleyin..



Sevilen Seyda Mela Amadettin Yetiz’i kaybettik

03 Aralık 2020, 17:26 - Okunma: 1575

Batman’ın sevilen Alim ve Kanaat önderlerinden İlimiz merkeze bağlı Akuba köyünde imamlık yaptığı dönemde çok sayıda talebe ve imam yetiştiren 88 yaşındaki Seyda Mela Amadettin Yetiz yakalandığı Covit 19 hastalığı nedeniyle Batman Bölge hastanesinde kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde maalesef önceki gün yaşamını yitirdi.Dün gece Seyda Mela AmadettinYetiz için Bıçakçı

 köyünde düzenlenen cenaze töreninden sonra gözyaşları içinde toprağa verildi. Covit19 önlemleri nedeniyle taziye kurulamadı. Batman Demokrat Haber olarak ailesine ve tüm sevenlerine Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.
MÜTEVAZİ KİŞİLİĞİYLE ANILACAK
Mele İmadedin Yetiz 1932 de Kurtalan’da Doğmuş Seydayê Gurdili mahlasıyla şiirler yazmış ve o isimle tanınmıştır.  Batman’da ikamet eden Merkeze bağlı Akuba köyünde uzun süre  imamlık yaptı. Cigerxwinin şiirlerinden ve Celaded Ali bedirxanîlerin hayatı ve mücadelelerinden çok etkilenmiş ve çok sayıda Kürtçe şiir, kaside ve yazıya imza attı.
Mele İmadedin 60 yıllık mücadelesinde siyasetçi, aydın, şair olarak değerli emeği ve rolü vardı. Şiirleri, kasideleri ile, fikirleri ile hep yapıcı hep birlik ve mütevazi, kardeşlik kişiliğiyle hep gönüllerde yer alacak. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=