Lütfen bekleyin..



Ses ve Tabip Odasından ortak açıklama

01 Aralık 2020, 16:04 - Okunma: 643

Batman Tabip Odası ve Ses Batman Şubesi tarafından yapılan ortak basın toplantısıyla İlimizde 2.ve 3. Basamak yoğun bakım ünitesinin olmamasından kaynaklı henüz 1,5 yaşındaki bebeği kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirttiler. SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası düzenlediği basın toplantısında yaşanan eksiklikler ve sorunlara dikkat çekti.

 Açıklamada “DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından pandemi ilanı üzerinden 10 aya yakın bir süre geçmiştir. Buna rağmen, ilimizde, covid-19 pozitif, entübe edilen bir çocuk hastanın, takip edileceği 2.ve 3. Basamak yoğun bakım ünitesinin, ilimiz kamu hastanesinde halen olmayışının kabul edilebilir bir yanının olmadığını ifade etmek isteriz. Sağlık çalışanları ne kadar özverili çalışırsa da; fiziki koşullar, tıbbi teknik donanım, ihtiyaç duyulan emek gücü eksiklikleri tamamlanmadığı ve eşit /ulaşılabilir /nitelikli toplum sağlığı merkezli sağlık sistemi organizasyonu olmadığı sürece maalesef bu ve benzer sorunlarla yeniden karşılaşma / yaşama riskimiz devam edecektir.” Denildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=