Lütfen bekleyin..



Duayen gazeteci Arslan’ı vefatının 28. yılında anıyoruz

29 Kasım 2020, 15:04 - Okunma: 1108

Batman Çağdaş’ın kurucusu merhum duayen gazeteci Enver Arslan vefatının 28. Yıldönümünde mezarı başında anıldı. Merhum Arslan 1992 yılının 27 Kasım’ında Başkent’ten özel aracıyla gelirken Dövecik (Malegir) köyü yakınında geçirdiği trafik kazasında yaşama veda etmişti. 1980 darbesinde Yeni Zaman Gazetesinin kapatılmasının ardından 1983 yılında Batman Çağdaş Gazetesinin kurulması için

 o dönemlerde Batman’ın bağlı olduğu Siirt’e müracaatta bulunan merhum Enver Arslan, Batman’ın ilk gazetesini kente kazandırdı.
80 yıllarında gazete bürosunda çekilen fotoğraf’ta Merhum Enver Arslan’la birlikte kardeşi Petrol gazetesi sahibi Nedim Arslan ve Gazete sahibimiz Nimet Dal’la birlikte objektiflere yansımıştı. 


“ÜZERİMİZDE BÜYÜK EMEĞİ VARDI”
Gazete sahibimiz Nimet Dal’ında yakın dostu olan Merhum Arslan için konuşan Dal “1984 yılında yayın hayatına başlayan Batman'ın ilk günlük gazetesi olan Batman Çağdaş Gazetesinde yıllarca birlikte çalıştığım arkadaşım, dostum Merhum Enver Arslan'ı ölümünün 28. Yılında rahmetle, özlemle anıyorum. Basın sektörüne girmemde büyük emeği ve katkısı olan değerli kardeşim Enver Arslan’ı unutmamız mümkün değildir. Geçmişte çok mazimiz oldu. 80’li yıllarda Anadolu Basın birliği başkan yardımcılığı görevini de yapan Rahmetli Arslan’la birlikte çoğu kez şehir dışına birlikte gittik, seminerlere katıldık. Üzerimizde büyük emeği var. Mekanı cennet olsun, Nur içinde yatsın inşallah. Çocuklarına da Allah’tan uzun ömürler dilerim.” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=