Lütfen bekleyin..



Valilik'ten "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü" etkinlikleri

26 Kasım 2020, 13:42 - Okunma: 988

Vali Hulusi ŞAHİN başkanlığında "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Ömer METE, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Engin TİLKAT, İl Emniyet Müdürü Köroğlu KIRAÇ,

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa ÇAKMAK,  Batman Barosu Kadın Komisyon Başkanı, Aile Mahkemesi Hakimi, Batman Belediye Başkan Yardımcısı, ilgili kamu kurum müdürleri, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Yöneticileri,  KADEM Vakfı, ÇATOM ve Yeşilay İl Temsilcileri ile kurumların ilgili uzman personeli katıldı.  
Vali Şahin'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ilimizde gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin yapılan sunumun ardından devam etti. 

Konuşmalarında, 2020 yılının İçişleri Bakanlığımız tarafından “Kadına Şiddette Sıfır Tolerans Eylem Yılı” olarak belirlendiğini ifade eden Vali Şahin, "Kadına yönelik şiddette geçmiş yıllara oranla yüzde 20'nin üzerinde bir azalış olduğu görülmektedir. Ancak bu konuda bizim parolamız “Sıfır Tolerans” ile mücadeleye devam etmek olduğu için, bu oranın bizi tatmin etmeyeceği de aşikârdır.

Türkiye genelinde, başta Emniyet ve Jandarma birimlerimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından kadına yönelik şiddetin engellenmesi adına topyekûn olarak iyi mesafeler kat edildi. Ancak bizim bir tek kadına dahi şiddet uygulanmasına tahammülümüz bulunmamaktadır. Kapsamlı ve çok uzun bir mücadeleyi gerektiren çalışmalarımızı da bu kararlılıkla devam ettiriyoruz. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi, sadece adli mercilerle ya da kolluk kuvvetleri ile çözülecek bir konu değildir. Başta erkekler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin, kadına yönelik şiddetin ilkelliğine ve cehaletine dur demesi gerekmektedir. Bu işin sorumluluğu sadece kadın derneklerimize ve bir avuç iyi niyetli insanımızın çabalarına bırakılmamalıdır. Bu konuda özellikle erkekler olarak bizlerin şapkamızı önümüze koyarak düşünmesi ve çözüme yönelik daha fazla gayret etmesi gerekmektedir.” diye konuştu. 

Şiddete Karşı Tek Dokunuş; KADES
 
İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ve akıllı telefonlara indirilen uygulama vasıtasıyla kadınlarımızın; şiddete maruz kaldıklarında tek tuşla emniyet birimlerine ulaşabildikleri Kadın Destek Uygulamasına (KADES) değinen Vali Şahin, uygulamanın kadınlarımız tarafından daha yaygın kullanılması için yetkililerden gerekli tanıtım ve bilgilendirmelerin yapılması talimatını verdi.
 
Toplantının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ile İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele Kısım Amirliğini ziyaret eden Valimiz, yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. 
 
Ziyaretlerin ardından Valimiz Hulusi ŞAHİN ve Eşi Ebru ŞAHİN, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) tarafından Batman Park AVM’de Kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla  açılan standı ziyaret etti. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=