Lütfen bekleyin..



Eğitim Sen “EBA uygulaması sonlandırılsın”

24 Kasım 2020, 16:39 - Okunma: 702

Eğitim Sen Batman Şube Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada Öğretmen ve öğrencilerin gün boyu internet başında olması sağlık açısından büyük risk taşıdığını açıkladı. Eba uygulamasında sorunlar olduğunu dile getiren Eğitim Sen açıklamada “Öğretmenlerin hem yüz yüze hem uzaktan eğitim vermesi hem de bu derslere hazırlanması için evinde

 zaman geçirmesinin yanında, çalışma saatlerini oldukça geniş zamana dilimine yaymasından dolayı Öğretmenler gün boyu canlı derslerde olacaktır. Sendikamız Eğitim Sen, uygulamanın sonlandırılması için MEB’e başvuruda bulunmuştur. Uygulamanın hukuksal dayanağının olmadığı ve anayasada yasaklanan angarya kapsamına girdiği belirtmek isteriz. MEB 20.11.2020 tarih ve E.17032522 sayılı bu yazı ile öğretmenlerin dinlenmesi ve kendisi ile ailesine zaman ayırması gereken saatte de çalışmayı dayatmasını kabul edemeyiz.Bu karar, aynı zamanda öğrencilerimizin gün boyu ekran karşısında kalmasına neden olmakta, sağlık açısından da hem öğrencilerimiz hem de öğretmen arkadaşlarımız açısından risk oluşturmaktadır” Denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=