Lütfen bekleyin..



DİKA’dan Gençlere iş imkanı

12 Kasım 2020, 19:56 - Okunma: 787

Batman’da , Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) TRC3 bölgesindeki illeri kapsayan "Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Projesi"nin tanıtımı yapıldı. Mezopotamya otelde düzenlenen toplantıda konuşan DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, 2023'ün haziran ayına kadar devam edecek projenin stratejisini anlattı.

GENÇLERE İŞ İSTİHDAMI SAĞLANACAK
Toplam bedeli 40 milyon lira olan projeden 10 bini aşkın gencin faydalanacağını ifade eden Alanlı, şöyle konuştu: "Projenin temel amacı, bölgemizdeki gençlere istihdam bulabilmeleri için teşvik sağlamak. Bölgede nitelikli personel sıkıntımız var. Biz de burada genç istihdamı desteklersek biraz daha niteliği artırmış oluruz diye düşündük. Bu işin içinde sadece DİKA değil, 4 ilimizin üniversiteleri de var. Bu projede hem işsizlere mesleki teknik bilgi veriliyor hem de iş verenlere nasıl istihdam edilir eğitimi veriliyor. Hem kurumsal hem de beşeri kapasitenin artırılmasına çalışılıyor. Girişimcilere ihtiyacımız var. Bunu sağlamak için çalışacağız. Bir yerde bir personel istihdam etmek yerine girişimci yetiştirirsek, onun yanında birden fazla kişi istihdam edilir." TRC3 bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki İçin Teknik Destek Projesi, 2023 haziran ayına kadar devam edecek ve 10 binden fazla genç yararlanabilecek. Proje kapsamında, en az yüzde 25 genç kadın kotası uygulanmak suretiyle işsiz gençlere, kamu kurumlarına ve diğer yerel paydaşlara yönelik çeşitli eğitim programları düzenlenecek.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=