Lütfen bekleyin..



Batman’da ağaçlandırma seferberliği

11 Kasım 2020, 17:25 - Okunma: 950

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyasının ikinci yılında Batman’da 14 bin ağaç toprakla buluştu. Ilısu Veysel Eroğlu Barajı ile birlikte yeni bir dönüşümün yaşandığı Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te ağaçlandırma

 konusunda büyük eksiklik yaşanılıyordu. "Geleceğe Nefes" ağaçlandırılma kampanyasının ikinci yılı ile birlikte Hasankeyf’te Batman Valisi Hulusi Şahin ve AK Parti Batman İl Başkanı Av. Akif Gür’ün katılımıyla Hasankeyf’te yapılan etkinlikte 6 bin ağaç toprakla buluştu. Batman genelinde ise 6 farklı nokta 14 bin ağacın dikimi yapıldı. 
“DAHA YEŞİL BİR BATMAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Ağaçlandırma etkinliğinde konuşan Vali Şahin, “Hasankeyf bir dönüşüm içerisinde ve bu dönüşümün ve değişimin eksik kaldığı tek nokta yeşil bir örtü. İşte biz milli ağaçlandırma gününde burada bir mesaj veriyoruz; şehrimize taşıdık yeni evler yeni binalar yaptık. Yeni bir şehir kurduk. Fakat ağaç birden olmuyor, yeşil hemen olmuyor. Onu da yapacağız, başladık çalışıyoruz. İş makinalar yaptı taş ocağının bozduğu örtünün altında ortaya çıkan kaya tabakasının içinde delikler oluşturuyorlar ve o deliklerin içine toprak dökecekler ve ağaç dikecekler. Yani aslında bir ağaçlandırma faaliyeti var orada ve en zor ağaçlandırma yani kayayı delerek ağaç dikiyorlar. Daha yeşil bir Batman, daha yeşil bir Hasankeyf için çalışıyor. Orman fakiri bir şehirde yaşıyoruz. O yüzden çok çalışmamız lazım. Şehrimizin özelde de Hasankeyf’i tek eksiği olan yeşil bir örtüye şehirlerimizi ilçelerimizi kavuşturmamız lazım. Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde 11.11’de fidan toprakla buluşurken Batman’da da tam 6 noktada 14 bin ağaç bugün toprakla buluşacak” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=