Lütfen bekleyin..



SES ve Tabip Odasından Covid19 değerlendirmesi

11 Kasım 2020, 17:10 - Okunma: 773

Covid-19 sürecine yönelik Batman Tabip Odası ve SES Batman Şubesi ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Pandemi sürecinin değerlendirildiği toplantıda Ses Şube Başkanı Deniz Topkan ile Tabip Odası başkanı Dr. Selahattin Oğuz değerlendirme yaptı.

“VAKALAR ARTIŞTA”
Toplantıda yapılan açıklamada “İlimizde de, maalesef son üç haftadır vaka artışları olduğuna dair sahada çalışan sağlık çalışanlarından bilgiler almaktayız. Ekim ayı'nın ortalarında günlük 50-80 aralığında seyreden vaka sayısının, son üç haftadır yeniden artış gösterdiğine yönelik gözlemlerimiz, sahada çalışan sağlık çalışanları tarafından teyit edilmiştir. Özellikle Ağustos ayında, artan vaka artışları nedeni ile, mevcut hastane kapasitelerinin yanıtsız kaldığını, sağlık sisteminin tıkanma aşamasına geldiğini maalesef birebir yaşamış olduk. Okulların açılması, önümüzün kış olması, olası influenza ve covid-19 birlikteliğinin (perfect storm/kusursuz fırtına) görülme ihtimali gibi ciddi riskler de şuan için mevcuttur. Yine İnfluenza için "yaygın aşılanma yapılması" gerektiğine yönelik, çok önceden yapmış olduğumuz uyarılara rağmen, aşının henüz yeterli düzeyde temin edilmemesi, risk gruplarının dahi henüz tam aşılanmamış olması vb. riskler de göz önünde bulundurulduğunda, önümüzdeki ayların, tüm toplumun sağlığı açısından ne kadar kritik önemde olduğu anlaşılacaktır.” Denildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=