Lütfen bekleyin..



Genel İş; ‘Torba yasayı geri çekin!’

06 Kasım 2020, 13:03 - Okunma: 1031

DİSK/Genel-İş Sendikası Batman Şubesi, Torba yasada yer alan kıdem tazminatına ilişkin basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, “25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına karşı mücadelemiz sürüyor.

DİSK’in sözü işçi sınıfının sözüdür. Dün her türlü engellemeye rağmen TBMM’de yükselen ses işçi sınıfının sesidir. Zor günlerin örgütü olan DİSK’i baskı ile, şiddet ile korkutamazsınız ve susturamazsınız. Bizler dün meclisteki itirazı bugün işyerlerinde bir kere daha yükseltiyoruz.  25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanları geçici işçiliğe mahkum edemezsiniz. Belirli süreli çalışan işçinin iş güvencesi olmaz, kıdem tazminatı olmaz, ihbar tazminatı olmaz, emekli olması zorlaşır. Geçmişten bugüne işçi sınıfının, direne direne kazandığı, geliştirdiği, savunduğu ve bizlere emanet ettiği bu temel hakları gasp edemezsiniz. Her işçi bir gün 50 yaşına gelecek. Her işçi çocuğunun hakkı için kavga verecek. Her işçi bedeli ne olursa olsun çocuğunun emanetine, kıdem tazminatı ve emeklilik hakkına sahip çıkacak” denildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=