Lütfen bekleyin..



Bakan Kurum "Batman'a değer katacak bir proje"

01 Kasım 2020, 13:57 - Okunma: 2088

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ile Batman'a gelen Kurum, kentte Valilik ziyaretinin yanısıra yapımı devam eden Necat Nasıroğlu külliyesinde inceleme yaptı. Merhum Necat Nasıroğlu’nun adını taşıyacak Külliyenin Batman’a değer katacağını açıklayan Bakan Kurum

kente yapılacak diğer yatırımlarında müjdesini de verdi. 
NASIROĞLU VE ŞANTİYE EKİBİNDEN BİLGİ ALDI
Batman Valiliği ziyaretinde Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Kurum, Vali ve Belediye Başkan vekili Hulusi Şahin ile makamında bir süre görüştü. Bakan Kurum daha sonra, yapımı devam eden Necat Nasıroğlu Külliyesi inşaat sahasında ve kent meydanı alanında incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili Fernas Yönetim kurulu başkanı Ferhat Nasıroğlu ve proje yetkililerinden bilgi aldı.
Bakan Kurum, Batmanlı hayırsever iş adamı merhum Necat Nasıroğlu adına inşasına başlanan külliye ile karşısında hayata geçirilecek kent meydanı projesini incelediklerini belirterek 8 bin kişilik camisi, millet bahçesi, taziye evi, konferans salonu gibi sosyal donatıları ile külliyenin  Batman'a değer katacağını söyledi.  Kurum'a ziyaretlerinde AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl başkanı Akif Gür ve diğer ilgililer eşlik etti.

 

KOORDİNASYON TOPLANTISINI YARIDA KESTİ
Batman İl Koordinasyon toplantısınada katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir’de meydana gelen deprem haberini altıktan sonra toplantıyı yarıda kesti. Bakan Kurum’a Batman Valisi Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Akif Gür, Çevre ve Şehircilik Müdürü Muzaffer Özkan eşlik etti.
 

İLUH DERESİ ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
Öte yandan Bakan Kurum’un ziyaretiyle ilgili Milletvekili Ziver Özdemir ve il Başkanı Akif Gür şu değerlendirmeyi yaptılar. “ En önemli taleplerimizin başında Batman'da kangren haline gelmiş İluh deresinin ıslahı ve çevresinin  dönüştürülerek daha yaşanılır bir hale getirilmesiydi. Daha önceki görüşmelerimizde Sayın Bakanımız destek vereceklerini ifade etmişlerdi. Bugün de İluh deresine komşu olan Petrolkent ve Karşıyaka mahallelerinde imar düzenlenmesinin yapılması ve diğer etaplarda bulunan İluh, Yeşiltepe, 19 Mayıs ve Kısmet Mahallelerinin yerinde kentsel dönüşüm kapsamında dere ıslahı, kamulaştırma ile birlikte yeşil bir şehir hattı oluşturulması için gerekli talimatlar verilmiştir. Böylelikle İluh ve çevresindeki mahalleler imar çalışması ve kentsel dönüşüm ile birlikte yeni bir çehreye kavuşacaktır."

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=