Lütfen bekleyin..



Hasankeyf’te renkli Cumhuriyet bayramı kutlaması

29 Ekim 2020, 16:47 - Okunma: 1757

Cumhuriyet Bayramının 97. kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün tüm yurtta olduğu gibi Batman ve Hasankeyf’te çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sabah saatlerinde Valilik bahçesinde başlayan törenlerde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmada, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi yine

mazlumların savunucusu, hakkı ve hakikati ön planda tutan bir medeniyeti temsil ettiğini söyledi. Türkiye'nin gün geçtikçe ve güçlendikçe bu vasfını daha da güçlü şekilde ortaya koyacağını dile getiren Şahin, milletin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.
Öğrenciler tarafından Şiirler okunmasından sonra Vali Şahin Tebrikleri kabul etti. 


Törene, Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Üniversite Rektörü Aydın Durmuş, kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim mesajının okunmasıyla sona erdi.
HASANKEYF TURİZM ETKİNLİKLERİ ÖN PLANDA
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Hasankeyf’te düzenlenen turizm etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.
Cumhuriyet Bayramının 97. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri nedeniyle Valilik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ' Hasankeyf Turizm Etkinlikleri' programı yapıldı. Vali Hulusi Şahin'inde katıldığı Hasankeyf’teki etkinlikler yamaç paraşütü gösterisi ile start aldı. Ardınan sırasıyla, bisiklet turu, trekking doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, su altı dalışı ve su altında bayrak açma, kano etkinliği, jetski gösterisi, tekne turu ve kamp yerleşiminden sonra etkinlikler akşam yakılan kamp ateşiyle son buldu.


Turizm etkinliklerinde Vali Hulusi Şahin ile beraber Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü M.İhsan Aslanlı, bazı kamu kurum temsilcileri yer aldı. Limanda bir konuşma yapan Vali Şahin, " Tüm Vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını tebrik ediyorum. Pandemi önlemleri kapsamında etkinlikleri açık alanda Hasankeyf’in en güzel yerinde ve güzel bir havada etkinlikleri yapıyoruz. Trekking güzergâhımız var, Bunun yanında da diğer sportif etkinliklere de eşlik edeceğiz. Katılan tüm arkadaşlarımıza sporseverlerin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum." dedi. Vali Şahin konuşmasının ardından trekking doğa yürüyüşüne katıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=