Lütfen bekleyin..



Teksiad Kayıt dışı eleman çalıştırılmasına dikkat çeti

19 Ekim 2020, 14:18 - Okunma: 1018

Tekstil sektörü işverenleri Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) organize ettiği yemekte bir araya geldi. Sektörün sorunları ve çözüm önerileri konusunda işverenlerin görüş ve önerileri alındı. Son dönemler de iş bulmakta zorlanan işletmeler ile dayanışma için iş paylaşımı yapılması önerildi.Yemekte konuşan TEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

 Mehmet Ali Öztürk, "Derneğimiz kısa sürede önemli işler yaptı. Gerek ben gerekse yönetimimiz sektörümüz için elimizden geleni yaptık ve yapmaktayız. Şehrimizde işimizin düştüğü tüm resmi kurumları ziyaret ettik. Sorunlarımızı yerel basınımızla her zaman paylaştık. Bize gelen sorunları olanaklarımız dahilinde çözmeye çalıştık. Şehrin yarısını bir anlamda sırtlamış bir sektörüz.  Kurumsal çalışan firmalarımızın sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu kurumsallaşma çalışanlarımızın iş ortamından ücretlerine kadar düzenli bir şekle girmektedir. Sektörümüz yüzde 5 civarı olduğunu tahmin ettiğimiz bir kesim var. Bu kesiminde yasalara riayet etmesi çalışanlarımızın hakkını hukukunu gözetmesini bekliyoruz. Bizler teşvik bölgesinde yer almaktayız bu yüzden çok az da olsa meslektaşlarımızın kayıt dışı eleman çalıştırmamasını, günü birlik hesaplar yapmamasını kurumsal çalışıp uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini vurguluyorum” dedi.


“PETROLSPORA DESTEK VERDİK”
Öztürk, “Kent konseyi toplantısında şehrimizi 3. Lig’de temsil eden Batman Petrol Spora Batman Valisi Hulusi Şahin’in çağrısıyla TEKSİAD olarak desteğimizi esirgemeyeceğimizi belirttik ve yönetimimiz adına 60 bin TL bağış desteğinde bulunduk” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=