Lütfen bekleyin..



Başkan adayı Tanrıseven, Baro yönetimini istifaya davet etti

12 Ekim 2020, 14:22 - Okunma: 1117

Batman Barosu Başkan adayı Av. Mahmut Tanrıseven Baro seçimlerinin ertelenmesinin bir hukuksuzluk olduğunu dile getirerek Baro başkanı ve yönetiminin de verilen görev yetkilerinin hafta sonu itibariyle sona ermesi nedeniyle istifa etmeleri gerektiğini belirtti. Baro Başkan adayı Tanrıseven "Kanun hükmünü değiştirecek tek kural, yine bir kanun hükmüdür.

“KARAR HUKUKİ DEĞİL”
Normlar hiyerarşisi gereğince, İçişleri Bakanlığı genelgesi veya İl Hıfzısıhha Meclisi kararlarıyla kanun hükmü değiştirilemez. Seçim Kurullarının Baro genel kurulları ile ilgili tek yetkisi; hazırun listeleri, oy kullanma ve sayım işlemleriyle ilgili gözetim ve denetim işlemlerini yapmak, itirazları karara bağlamaktan ibarettir, genel kurul iptal yetkisi yoktur.” Diyen Baro Başkan adayı  Av. Mahmut Tanriseven açıklamasının devamında: “Bu hukuksuzluk karşısında daha önce fikrimi beyan etmiştim, tekrarla "Baro başkanı ve yönetiminin  hafta sonu itibariyle istifa etmesi gerekiyor. Zira başkanı ve yönetimi kanunla iki yıllığına biz avukatlar seçtik ve verdiğimiz o yetki bu gün itibariyle doldu. Hal böyle iken Yok hükmünde olduğunu söylediğimiz ve kabul etmediğimizi söylediğimiz bir genelgeye istinaden göreve devam etmeyi yanlış bulduğumu belirtmek istiyorum. Bu istifa inanıyorum ki diğer tüm barolarada örnek olacaktır.Esasen toplantıya katılmama nedenim, şehir dışında olmamdan ziyade, istifa edilmesi gerektiği konusundaki düşüncemdir. Geriye kalan konularda açıklamayı yapan avukat meslektaşlarıma katılıyorum.Esasen toplantıya katılmama nedenim, şehir dışında olmamdan ziyade, istifa edilmesi gerektiği konusundaki düşüncemdir. Geriye kalan konularda açıklamayı yapan avukat meslektaşlarıma katılıyorum.” Dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=