Lütfen bekleyin..



Esnaf zor durumda

12 Ekim 2020, 14:17 - Okunma: 836

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntıların esnafa verdiği zararla birlikte alışveriş merkezleri ve market zincirleriyle rekabet edemeyen, ekonomik sıkıntılar gibi nedenlerden dolayı bir çok esnaf Batman’da kepenk kapattı. Bu konuya ilgili olarak konuştuğumuz tüm Esnafların tek ortak noktası işsizlik ve kiralarını ödeyememek.

Pandemi ile birlikte işsizlikten yakınan Esnaflar aldıkları kredi ödemeleri geliyor. Kirasını ödeyemeyen esnaf bu kredileri nasıl ödeyecek diye kara kara düşünmeye başladı.Esnaf uzun zamandan bu yana ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnaflar , esnaf kredi borçları başta olmak üzere kirasını bile ödeyemez duruma geldi. Çoğu esnafın temennisi Bölge halkının kötü gidişattan kurtarmak için istihdamı artıracak politikalar ve çözümlerin geliştirilmesi gerektiği, buna yönelik en büyük çözümün ise istihdamı artıracak yatırımların, üretimin yapılması olduğuna işaret ediyor.
‘KİRAMIZI DA ÖDEYEMİYORUZ’
Esnaf “Türkiye işsizlik sıralamasında maalesef Batman’ımız üçüncü sırada yer alıyor. Bu bugün meydana gelmiş bir netice değildir. Yılların verdiği sıkıntılar sonucunda oluşmaktadır. Maalesef gün geçtikçe esnafımız zor günler geçirmektedir. Haliyle işsizlik olunca, insanların alım gücü düşünce bu otomatikman esnafa yansıyor. Fiyatların artış göstermesi, dolardan sonra yükselen fiyatların tekrar düşmemesi sıkıntıları da beraberinde getirdi, getiriyor.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=