Lütfen bekleyin..



Babacan’a coşkulu karşılama

11 Ekim 2020, 16:03 - Okunma: 2070

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Batman’da Partisinin 1. Olağan kongresine katıldı. Sabah saatlerinde Diyarbakır’dan karayoluyla Batman’a geçen Deva Partisi Genel Başkanı Babacan ve beraberindeki heyeti Batman girişinde Genel Başkan yardımcısı Emin Ekmen, İl Başkanı Melik Müjdeci, partililer ve kalabalık bir topluluk karşıladı.

PARTİ BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI


Batman kent merkezinde çok sayıda aracın katıldığı konvoy ve parti otobüsüyle vatandaşları selamlayan Genel Başkan Ali Babacan yeni parti binasının açılış kurdelesini kesti. Babacan burada partinin teşkilatlanması için Batman’da yoğun gayret ve çabası nedeniyle il başkanı Melik Müjdeci ve ekibini tebrik etti. Parti binasının açılışının ardından Kongrenin yapıldığı salona geçen Genel Başkan Ali Babacan’ı çok sayıda Batman’lı ve partili coşkulu şekilde karşıladı. Kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Av. Melik Müjdeci yaparken, ardından Divan başkanlığına seçilen Emin Ekmen’de bir konuşma yaptı. 


Daha sonra konuşma kürsüsüne geçen Genel Başkan Ali Babacan, konuşmasının büyük bölümünü Demokratikleşme, Kürt sorunu, işsizlik, ekonomik sorunlar, Bölgedeki Belediyelere kayyum atamaları, düşünce ve ifade özgürlüğüne ayırdı. Hükümetin icraatlarını eleştiren Babacan sözlerine sular altında kalan Hasankeyf’e değinerek bir dünya harikası olan Hasankeyf’in sular altında kalmasının kendilerini çok üzdüğünü ve gereken değerin verilmediğini söyledi. 
KAYYIM ATAMALARINI ELEŞTİRDİ
Bölgedeki Belediyelere idari kararlarla kayyım atamalarına tepki gösteren Babacan konuşmasının devamında; “Hatırlayın, Ak Parti’nin iktidara gelir gelmez gündeme getirdiği konuların başında yerel yönetimlerin güçlendirilmesi geliyordu. Peki o günlerden bugüne geldiğimizde ne görüyoruz? Seçilmiş belediye başkanlarını makamlarından indirip yerine atanmış kişileri oturtuyorlar. Hem de bir iki değil. 48 belediyeye kayyum atandı. 6’sına da kazandıktan sonra YSK mazbata vermemişti zaten. Bizim sözünü verdiğimiz Türkiye’de, bağımsız ve tarafsız yargıdan başka hiç kimse, seçilmiş bir insanı görevden alamayacak. Her zaman demokratik siyaseti savunacağız.” şeklinde konuştu. 


“ANADİLDE EĞİTİMİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”
Konuşmasında anadilde eğitim hakkına da değinen Babacan, “Bu topraklarda konuşulan her bir dil, her bir lehçe bizim zenginliğimizdir. Resmi ve ortak dilimiz olan Türkçe’nin iyi öğretilmesinin yanında, anadili hakkı kapsamında bütün vatandaşlarımızın anadillerini kullanmaları ve geliştirmeleri için demokratik bir hukuk devletine yakışan bütün düzenlemeleri yapacağız.” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde il başkanlığına Av. Melik Müjdeci seçildi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=