Lütfen bekleyin..



“Sağlık çalışanlarının sorunları çözülmeli”

29 Eylül 2020, 17:26 - Okunma: 524

Sağlık-Sen Batman Şubesi, sağlık çalışanlarının döner sermaye sistemi ve diğer mali haklarının iyileştirilmesi talebiyle Sağlık İl Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada bazı üyeler araçlarına astıkları pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştılar. Sosyal mesafe ve Pandemi kurallarına uyularak sınırlı katılımla yapılan basın açıklamasını Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın okudu.

“SORUNLAR ÇÖZÜLEMEYECEK DEĞİL”
Başkan Marus Yalçın yaptığı konuşmasında“Sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak, yaşadıkları sorunların çözümü için yetkilileri harekete geçirmek amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Ve ülkemizin dört bir yanında tüm sağlık çalışanlarının sorunları için teşkilatımızla aynı haykırışta bulunuyoruz. Sağlık çalışanlarının sesi duyulmalı ve kangren halini almış sorunları çözülmelidir.

Yaşanan başlıca sorunlar arasında Her geçen gün sağlık çalışanlarının iş yükü daha da artıyor, Sözleşmeli istihdam modelinde çalışanlardan kadro güvencesi esirgenmiyor, Sağlık çalışanlarının çocuklarına kreş imkanları çok görülüyor, Hemen her gün bir yada birkaç sağlık çalışanı kör şiddetin kurbanı oluyor, Yıllardır konuştuğumuz döner sermaye adaletsizliğinde ve performans uygulamasında bir arpa boyu yol alınmadı. Bunlar bilinmeyen, görülmeyen sorunlar değil!  En çok da bu nedenle üzülüyoruz! Ortak akıl ve alternatif çözüm önerilerine kapı aralandığında çözülemeyecek sorun olmadığı inancındayız.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=