Lütfen bekleyin..



POLAT’TAN GÖZALTI TEPKİSİ

25 Eylül 2020, 20:45 - Okunma: 916

Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdülbaki Polat, yapılan gözaltılara tepki gösterdi. Başkan Polat yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yeni Zekerya özler bu ülkeyi 1990 yıllarına götürdü 6 yıl önce yapılan 6-7 ekim olayları bahane göstererek bir partinin üyelerini üstelık o gün herkes gibi karşı çıkan Ayhan BİLGEN, Altan TAN ve Sırrı Süreyya ÖNDER gibilerinin de içinde olduğu 82 kişi hakkında

 gözaltı kararı neye ve kimlere hizmet içindir ? Aklı başında olan her vatandaş 6-7 ekim olaylarını bizler gibi esefle kınamaktadır ve terörün her türlüsüne karşıdır. Ancak son yılarda iktidarın ve ortaklarının FETÖ/PDY terör örgütünden aldığı en önemli miras siyasi rakiplerini şeytanlaştırıp terörize ederek yargıyı alet edip korku iklimi yaratarak saf dışı bırakmaya çalışması kabul edilemez mahiyettedir ve ülkenin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engeldir. Milet olarak büyük bir imtihandan geçtiğimizin farkında olmalıyız milletçe derin müdahelelere karşı fikri ve partisi ne olursa olsun birlikte dimdik haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında durarak zülme dur demeli ve bu korkunç oyuna son vermeliyiz. Yargının bağımsız olmadığı, adaletin herkese eşit işletilmediği bir ülkenın gelişmişliğinden de demokratikliğinden de söz edilemez. Adalet realitesi maalesef artık sadece kağıt üzerinde kalmıştır. Bu operasyon aylardır iktidarın çıkmazını ve ekonomik iflasını gölgelemek için yapmış olduğu suni gündemlerden biridir ancak farkında olmadan vatandaşın adalete, hukuka, insan haklarına, Özgür iradeye olan güvenini bitirmektedir. İktidar daha fazla bu ülkeye zarar vermeden bu ülkenin dertlerine çare olamadığını ilan etmeli ve ortakları ile toplumun temel taşları ile daha fazla oynamamalı bu iktidar ve ortakları miatlarını doldurduklarının ilanıdır bu operasyon. Yargıyı silah olarak kullanan iktidarın insanları suçlamak İçin hangi fi tarihine kadar gideceği belirsizdir. Belirtmek isteriz ki adım adım faşisizm geliyor ve buna dur demek vicdanı hür aklı başında her vatandaşın ödevidir. Temel hak ve hürriyetler hukuk devletinde hangi şart altında olursa olsun ihlal edilmemeli ve yargı siyasi çıkarların aleti olmamalıdır.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=