Lütfen bekleyin..



Ekmen “Partimize her kesimden yoğun ilgi var”

24 Eylül 2020, 21:25 - Okunma: 774

Batman Demokrat Gazetesi olarak Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen’i genel merkezdeki ofisinde ziyaret ettik. Yeni parti olmasına rağmen bir çok kesimden yoğun ziyaretçi kabul eden Ekmen Gazete ziyaretimizde önemli açıklamalar yaptı. Batman’da partililerne yoğun bir teveccüh olduğunu belirten Ekmen “

Partimize yoğun bir ilgi var. İnternet üzerinden yüz binin üzerinde bir başvuru var. En çok başvuru alan illerden biride Batman’dır.  Türkiye ortalamasının 2 katı üstünde partimize bir müracaat var. Yıl sonuna kadar 81 il, 922 ilçede örgütlenmemizi tamamlayacağız.  Bugün itibariyle 76 il, 350 ilçede örgütlenmemiz bitmiş olacak. Büyük kongremizi Kasım ayında yapacağız. Batman’da da çoğunluğu genç siyaseti ilk defa yapan çok dinamik bir yönetim oluştu.  Büyük bir ilgi ve alaka var. Biz herkese teşekkür ediyoruz. Yönetimlerimizinde başarılı bir şekilde Deva’yı orada temsil edeceğine ve siyasette kalıcı ve önemli bir pozisyona getireceğine inanıyoruz. Her partiden ilgi olmasından çok memnunuz. Bize sadece bir partiden değil mecliste grubu bulunan bütün partilerden birbirine yakın oranlarda ilgi var. Buda Deva’nın nasıl bir Türkiye partisi olduğunu gösteriyor. “ dedi. 


Ekmen ziyarette Kürt sorunu ve demokratikleşme süreciylede ilgili şu değerlendirmeyi yaptı.  “Partimizin programında Kürt meselesiyle ilgili açık ve net ifadeler var. Anadilin sadece eğitim değil, bir çok yerde kullanılması yaşatılması gelecek kuşaaklara aktarılması, Bunun yasal ve anayasal güvenceye alınması,  Anayasal vatandaşlık tanımı yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gibi meseleler Deva’nın iktidarında verilmeyecek tanınacaktır.  Devlet bunları tanımalı ve garanti altına almalıdır. Bu açındanda Deva’da büyük bir Türkiye’deki siyasetin üstünde demojkratik bir anlayış var. Ve biz bunları iktidarımızda hayata geçirebileceğimize inancımız tamdır.” Dedi.   

  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=