Lütfen bekleyin..



Özdemir; “Vatandaşımızın hayır duasını alalım bu bize yeter”

24 Eylül 2020, 21:27 - Okunma: 828

Ankara’da ofisinde ziyaret ettiğimiz Akparti Batman Milletvekili Ziver Özdemir Batman’da devam eden sağlık, yol, altyapı ve diğer devam eden projelerle ilgili önemli açıklama yaptı. Özdemir’i ziyaret eden Gazete sahibimiz Nimet Dal ve Orhan Turan kentte devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Batman’da sağlıkta 2030 yılına kadar sorunları çözecek olan projelerin üzerinde çalıştıklarını açıklayan

Özdemir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Hasankeyf’te devam eden sorunların çözülmesi için yapılan 2. Toplantının da oldukça verimli geçtiğini vurguladı.  Kamunun imkanları doğrultusunda memleketimize hizmet etmenin gayret ve çabası içinde olduklarını açıklayan Özdemir, Hizmet edenleri desteklediklerini ancak Hizmet etmeyenlerinde karşısında dikildiklerini vurguladı. 
Gerek Ankara’da gerek sede Batman’da vatandaşların her talebiyle yakından ilgilendikleri mesajını veren Özdemir “Köy veya mezrada yaşanan bir sorundan tutunda vatandaşın kapısının önündeki parkesine kadar elektrik direğinden tutun vatandaşın hastasına kadar aile içi sorunlar dahil olmak üzere yani her türlü talep vatandaşımızdan geliyor. Gücümüz ve imkanlarımız ölçüsünde makul şekilde bunları çözmek için elimizden gelen tüm gücümüzle çalışıyoruz. İletişim kanalımız açık. Vatandaş gerek sosyal medya hesabında telefondan twitter instegram watsap üzerinden gelen tüm taleplere cevap olmaya çalışıyoruz. Netice itibariyle vatandaşım hayır duasını alabildikten sonra bizim için bu en güzel mutluluk. Vatandaşımızın hayır duasını alalım bu bize yeter. Biz vatandaşımızın hizmetkarıyız.” Dedi. 


“2030 YILINA KADAR YETECEK SAĞLIK YATIRIMLARI PLANLIYORUZ”
Özdemir sağlıkla ilgili devam eden yatırım ve projelerle ilgili konuşmasında “Şu an pandemi süreciyle birlikte sağlık projeleri vatandaşın gündemini işgal ettiği için ağırlıklı Yeni Kadın doğum hastanesinin hemen faaliyete girmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Artık son aşamaya geldik. Hem Bakanlık hem sağlık müdürlüğü ve müteahhit firma hızlı bir şekilde faaliyete geçmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor.  Sason’da yapımı son aşamaya gelen yeni Devlet hastanesinin de yol sonunda kabulü yapılacak.  Sağolsun Sağlık Bakanımız Batman için taleplerimizi geri çevirmiyor. Gerek doktor atamaları ve gerekse de yatırımlar konusunda. Benim idealim bu 2-3 yıllık Milletvekilliği süresince Batman’ın sağlık sorunlarını en azından 2030’lara kadar bütün ihtiyacı karşılayacak yatak sayısına ulaşmaktır. Hem Batman merkez ve ilçeler için. Yeni Kadın doğum biter bitmez yeni hastane inşaatına başlanacak. Ay başına varmadan diğer hastanenin proje işininde ihalesi netleşecek. 2021 yılının ilk yarısında inşaat ihalesini yaparak ilk kazmayı vuracağız.  Sürekli yeni projeler yatırımlar üretiyoruz. Eğitim araştırma hastanesiyle ilgili talebimizi Yeni Kadın doğum hastanesinin geçici kabulü olduktan sonra ilan edilecek. Başka bir planlamamızda yapımına yeni başlanacak olan 500 yataklı hastanenin yatak sayısını 700 – 800’lere çıkararak onu Eğitim Araştırma hastanesi yada tıp fakültesi yapabilir miyiz. Onunda uğraşı içindeyiz. Talebimiz Bakan Beye iletildi. Arazi ve yatak sayısını artırarak bunlarıda kentimize kazandırmanın gayreti içindeyiz. Sağlıkla ilgili 2030 yılına kadar sorunları kökten çözmek istiyoruz.” 
Milletvekili Özdemir kentteki Köy yolları ve karayollarındaki çalışmalarla ilgilide “Karayollarında Yaz dönemi itibariyle il özel idaresi  kaynaklarıyla ulaştırma yol ağıyla ilgili grup köy yollarının eksikliklerini tamamladık. Köy yollarında BSK asfalt yapıldı. Sason’da derince güzergahında Muşa giden yolda çalışıma sürüyor. Sene sonunda bu yolumuzda faaliyete girecek.  Batman Hasankeyf - Hasankeyf Gercüş arasındaki karayollarında eksik kalan mevkilerin tamamlanması için çalışmalar sürüyor. 


“HASANKEYFİN SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ”
Hasankeyf’te sorunların çözümü için 2. Toplantıyı oldukça verimli bir şekilde yaptıklarını söyleyen vekil Özdemir “ Hasankeyf için 2. Toplantıyı yaptık. Vali bey, İl başkanımız ve Hasankeyf Belediye başkanımızda katıldı.  Genel başkan yardımcımız Çiğdem hanım ve eski çevre orman bakanımız Veysel Eroğlu ve ilgili kurumların genel müdürleriyle toplantı yaptık. Hasankeyf yeni yerleşim alanında eksik kalan kanalizasyon, yağmur suyu, su şebekesi yeşillendirme, çevre düzenlemesi millet parkı, müze, akuapark eksik kalan cami ve minareler, yüzen iskele en önemlisi Hasankeyf’in silüetini ortaya çıkaran küçük saray için belli bir aşamaya geldik. İlçede ciddi ağaçlandırma yapılacak. Yine konut hak sahipliği konusunda 18 vatandaşımız mağduriyet yaşamıştı. Onuda TOKi marifetiyle geçmişteki hak sahibi mağdurlarımızla birlikte sorunları çözülüyor. Ekim ayı sonunda bir toplantı daha yapacağız. Bunu planlı programlı ve taahhütlü bir şekilde eksiklerin giderilmesi için çalışıyoruz. Hasankeyf’te sorun kalmayacak.” Dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=