Lütfen bekleyin..



‘Kaçak yapı’ gerekçesiyle binaları yıkılan aileler eylem yaptı

20 Eylül 2020, 13:57 - Okunma: 902

Batman’da belediye tarafından kaçak yapı nedeniyle binaları yıkılan ve yıkılma kararı çıkarılan vatandaşlar mağdur olduklarını belirterek eylem yaptı. Eylem yapan ailelerle görüşen HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, çözümün yıkımda olmadığını söyledi. Atatürk Parkı’nda toplanan vatandaşlar basın açıklaması düzenledi. Hem paralarından hem de evlerinden olduklarını belirten vatandaşlar,

 yetkililere mağduriyetlerinin giderilmesi yönde çağrıda bulundular. HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ise beraberindeki heyetle eylem yapan ailelerin yanına geldi. Burada evleri yıkılan ailelerle görüşüp sağduyu çağrısında bulunan Şahin, yetkililere seslenerek çözümün evlerin yıkımında olmadığını söyledi.


‘ÇÖZÜM YIKIM DEĞİLDİR’
Ruhsatsız gerekçesiyle yıkılan binalarla ilgili üçüncü kez açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Şahin, “Halkımız adına gerek Valilik gerekse de Belediye yetkililerine sesleniyoruz. Çözüm yıkım değildir. Bu binalar belediye yetkililerinin gözü önünde yükseltilmiştir. Belediye birimleri bu insanlara ceza kesmişler ve sonra bu binaların yapımına göz yummuşlar. Ta ki tüm aşamalar bitirilip daire alıcıları dairelerine yerleşene kadar bu böyle devam etmiş. Bu aşamadan sonra inceleme başlatıp yıkım kararı alınmış.” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=