Lütfen bekleyin..



Vali Şahin Bismil'de anız toplantısında konuştu

18 Eylül 2020, 19:14 - Okunma: 483

Batman Valiliği ile Diyarbakır Bismil Kaymakamlığı koordinesinde düzenlenen toplantıda Anız yangınlarının önlenmesi amacıyla yürütülecek çalışmalar ele alındı.Toplantı öncesi Bismil Kaymakamlığına yeni atanan Kaymakam Hamza Türkmen’i ziyaret eden Vali Hulusi Şahin, Türkmen’e yeni görev yerinin hayırlı olması

temennisinde bulunarak, kendisine başarılar diledi.Bismil ilçesinde özelikle mısır hasadı sonrasında yakılan anızların, ilimize ve çevreye vermiş olduğu zararların önlenmesi adına, anız yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Bismil Kaymakamlığı konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, anız yangınlarına karşı işbirliği içerisinde yürütülecek çalışma konuları ele alındı.

Toplantıya; Vali Hulusi Şahin, Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen, Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, ilçe kurum müdürleri, Batman merkeze bağlı köy muhtarları, Bismil ilçesi muhtarları ve bölgede çiftçilik yapan vatandaşlar katıldı.

Batman İl  Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün’ün; anız yangınlarının doğaya, insan sağlığına, yaban hayvanlara ve toprağa verdiği zararlara ilişkin vermiş olduğu brifing sonrasında, Bismil Kaymakamı ve Vali Şahin konuya ilişkin değerlendirmelerini yapmak üzere konuşma yaptılar.

Konuşmasında Bismilli mısır üreticilerine teşekkür eden Vali Şahin, geçen yıl anız yangınlarını önlemek amacıyla gerçekleştirilen toplantıdan sonra, Bismil ovasının her sene olduğu gibi duman altında kalmadığını, anız yangınlarının yüzde 90-95 oranında azaldığını ve bu sayede Batman’ın önceki yıllara oranla anız dumanlarına maruz kalmadığını ifade ederek “Bu hususta en büyük gayreti gösteren Bismilli çiftçilerimize ve bu kararlılığı hassasiyetle takip eden tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Sayenizde Batman huzurlu bir sonbahar geçirdi. Artık anız yangınları defterinin kapandığını düşünüyorum. Eminim ki bu yıl da ovamızda anız yangını dumanları görmeyeceğiz” diye konuşmasını tamamladı ve ilçeden ayrıldı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=