Lütfen bekleyin..



DEVA Partili Ekmen'den Covid uyarısı!

13 Eylül 2020, 14:11 - Okunma: 751

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı, hızla artış gösteren Covid tedbirleri kapsamında Toplu Taşıma ile ilgili bir dizi öneri sundu. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, partisinin konuyla ilgili önerilerini paylaştı. Ekmen’in paylaştığı açıklamada, şu öneriler yer aldı; “Covıd-19’un etkisi altına aldığı ve yayılabildiği en önemli alanlardan biri de toplu taşıma sistemleridir.

Burada alınacak tedbirlerin ve uygulanacak yaptırımların sonuçları; belediyelerin, merkezi yönetimin, özel şirketlerin ve vatandaşların sorumluluk bilinciyle ortak hareket etmesi ile elde edilebilir. Düşük maliyetle ve hızlıca hayata geçirilecek tedbirlerden bir kısmı aşağıda sayılmıştır. Toplu taşıma araçlarında kredi kartıyla temassız şekilde ödeme yapabilme imkânı tüm araçlar için sağlanması, Temassız ödemenin “Hayat Eve Sığar” mobil uygulamasıyla entegre edilmesi ve bu uygulama üzerinden HES kodu takibinin de yapılarak Covıd-19 şüphesi olan hastaların toplu taşıma hizmetinde yararlanmasının önüne geçilmesi, ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulamasından eve gidiş güzergahı için en sakin rotanın önerilmesi ve bu rota seçilirse uygulama üzerinden yapılacak ödemelerde ekstra indirim uygulanması, Yoğun olmayan saatlerde toplu taşıma indiriminin yapılarak bu saatlerin cazip hale getirilmesi, Maskesini, siperini takan yolculara toplu taşıma ücretinde ekstra indirim yapılması, Maskesini, siperini takmayan yolculara sabit fiyattan maske sağlanması kullanmamakta ısrar edilmesi halinde yolcunun araca kabul edilmemesi, Birer koltuk arayla oturulması ve ayakta yolcu alımının kesin kararlarla sınırlandırılması, yapılacak yoğun denetimlerle uymayan araçların seferden men edilmesi, 65 yaş üstü ve diğer muafiyet sahibi vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanmalarına günlük faydalanma sınırının getirilmesi ve Yoğunluğun azaltılması için toplu taşımayı en sık kullanan sektörlerin belirlenmesi. Bu tedbirlerin hayata geçirilmesi ile tatil dönüşü yeniden artan şehir içi yolculuğun virüs yayılımına etkisi minimum seviyelere çekilebilir.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=