Lütfen bekleyin..



DEP'li Sincar, elma sokağında anıldı

04 Eylül 2020, 19:47 - Okunma: 744

4 Eylül 1993 yılında Elma Sokağı’nda silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren dönemin DEP Milletvekili Mehmet Sincar ile Metin Özdemir, ölümlerinin 27. yıldönümünde anıldı.VURULDUĞU YERE KARANFİLHDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz’ün katılımıyla gerçekleşen anma etkinliğine, bazı partililer de katıldı. Mehmet Sincar, Metin Özdemir ve Habip Kılıç’ın

 fotoğraflarının taşıdığı eylemde konuşan Milletvekili İpekyüz, “27 yıl önce burada bir milletvekili arkadaşımız katledildi.

O dönem DEP adına ve buradan parti meclisinden yaşamını yitirenler adına, Mehmet Sincar milletvekili olarak gelip burada incelemeler yaptı. Bu araştırmalar esnasında tekrar kendisi ve bir arkadaşımız yaşamını yitirdi. 27 yıl geçmesine rağmen hala failleri bulunamadı. Hala bir adım atılamadı. Bu işi yapanları kınıyoruz. Bu işin takipçisi olacağız ve yaşadığımız sürece bu işi unutmayacağız. Mehmet Sincar ve onun la beraber bu süreçte yaşamını yitiren bütün arkadaşları saygıyla anıyoruz” dedi. Olayın yaşandığı yere karanfil bırakan partililer 1 dakikalık saygı duruşunun ardından dağıldılar.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=