Lütfen bekleyin..



Tüzün Savcılığa suç duyurusunda bulundu

02 Eylül 2020, 19:03 - Okunma: 1184

Batman LUKOİL Bölge Müdürü kentin sevilen iş insanlarından Yılmaz Tüzün Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Batman’da toplumsal sorunlara duyarlı olan Tüzün Batmanlılık bilinciyle hareket ederek Cumhuriyet yazarı Özgentürk’ü Mahkemeye verdi.

Batman Adliyesine giderek burada savcılığa suç duyurunda bulunan Tüzün kamu davası talep ederek şüpheli hakkında gerekli inceleme ve araştırmaların yapılmasını talep etti. 

YAZAR ÖZGENTÜRK’E TEPKİLER DİNMİYOR


Tüzün dava dilekçesinde “yazı herhangi, bir sosyolojik veya bilimsel bir araştırmaya dayanmamakta herhangi bir veri, olmaksızın  yazı sahibinin öznel değerlendirmeleri ile ben ve ailem dahil Batman’da yaşayan herkes zan altında bırakılmakta ve tahkir etmektir. Türk ceza kanununun 216. Maddesi (1)halkın sosyal sınıf ırk, din mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahkir eden kimse bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. “ ifadeleri yer aldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=